“Gewoon lekker leven”

Like

Visited 32 Times, 1 Visit today

Al jaren vragen wij onze klanten wat geld voor hen moet doen. Wij merken dat iedereen eigenlijk hetzelfde antwoord geeft: “Gewoon lekker leven”. Er is niemand die als doel heeft “rijk” te worden. Nee! Een ieder geeft duidelijk aan geen gekke dingen te willen. Gewoon lekker leven, zonder zich zorgen te moeten maken om geld. Dat is wat men wil! Twee aspecten zijn hierbij van groot belang:

  1. Hoe ziet lekker leven eruit?
  2. Hoe zorg ik dat ik geen financiële zorgen heb?

Het is boeiend te zien hoe we in onze Westerse wereld omgaan met deze twee vragen. Het lijkt erop dat vraag twee de meeste aandacht krijgt. In de dagelijkse hectiek is er geen tijd om na te denken over vraag 1, laat staan om er invulling aan te geven. Boeiend! Maar wie zijn de mensen die het “lekkerste” leven? Juist de mensen die tijd en aandacht schenken aan vraag 1.

Iedereen is anders! Wij spreken dagelijks mensen over bovenstaande en krijgen elke dag weer nieuwe inzichten om beide vragen in balans te krijgen. Voor ondernemers  lijken 7 voorwaarden essentieel om de balans te bereiken. Voor mensen zonder bedrijf zijn een aantal voorwaarden niet van toepassing, maar ook voor hen gelden de basisprincipes.

De eerste en belangrijkste is natuurlijk de ontdekking van wie je bent – wat je talenten zijn – wat je passie is. Een beroemde uitspraak van (persoonlijk) leiderschapscoach nr1 in Nederland, Remco Claassen, is: “Als je geen plan maakt voor je eigen leven, word je ingezet in andermans plannen”. Maar om een plan te maken moet je natuurlijk wel goed weten wie je bent en wat je wilt! Vervolgens is de vraag hoe je jouw passie inzet in je leven en in je bedrijf (strategie). Hoe zorg je dat je de dingen doet die je leuk vindt? Hoe zorg je dat anderen (zowel privé als zakelijk) doen wat jij wil om jouw doelen te bereiken? Voor ondernemers leuk te weten dat er een nieuw type organisatiemodel ontdekt is die bovenstaande kan borgen. Hoe vaak horen we de eigenaar van een bedrijf niet zeggen dat hij onmisbaar is en eigenlijk nooit weg kan….maar dat soms wel graag wil….Andere voorwaarden hebben te maken met het op de juiste manier omgaan met marketing, grip krijgen en behouden op de financiën en het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Er komt immers een tijd dat het niet meer nodig moet zijn om te werken voor geld.

Wekelijks zullen we, d.m.v. deze blog, u meenemen op onze reis naar het antwoord op de vragen. Dit zullen concrete (klant)ervaringen kunnen zijn, boek- en filmbeschrijvingen, trainingen die wij zelf gehad hebben. Kortom: onze inzichten zullen we hier delen zodat we allen “gewoon lekker kunnen leven”. Voelt u zich geroepen te reageren, ons aan te vullen of uit te dagen. Graag! Samen weten we immers veel meer en delen zorgt dat je ook kunt vermenigvuldigen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *