Gewoon Lekker Leven en Schaamteloos Genieten!

1

Visited 58 Times, 1 Visit today

(een terugblik op een bijzondere inspiratieavond van Gewoon Lekker Leven met Maurice van den Hemel, Amanda Reijerse, Yara Flipse en Dirk Zeelenberg)

Dinsdagavond 6 februari organiseerden wij met Gewoon Lekker Leven een inspiratieavond. Een avond waarbij tevens het 10-jarig bestaan gevierd werd, het ondernemerschap van Pieter en de bekendmaking van de nieuwe naam (Gewoon Lekker Leven is de nieuwe naam voor All-Insure). Wat een bijzondere avond moest worden, werd het ook. Alles klopte. Van de timing, de techniek tot de geweldige energie die rondhing in Gasterij Schoudee te Wemeldinge.

Zelf deed ik de opening met een korte terugblik op 10 jaar All-Insure. Wat was ook alweer de reden van de start van All-Insure? O ja, dat was de spagaat van de provisie… de pijn die ik jaren voelde waarbij ik een keuze moest maken tussen het beste advies voor de klant of het beste advies voor mijn eigen portemonnee. Een keuze die niet te maken is. Laat je advies rechtstreeks door je klant betalen zodat je aan het product niks meer hoeft te verdienen… dat was de oplossing, maar daar dachten mijn toenmalige compagnons anders over. Stoppen en opnieuw beginnen was het devies en All-Insure werd gestart. En dat in een tijd dat mijn eerste zoon geboren werd. Niet bepaald de beste timing voor je thuissituatie. Wat blijkt onvoorwaardelijke steun van je partner thuis cruciaal te zijn voor het ondernemerschap. Een hele belangrijke les. Na twee jaar bijna failliet. Wat kom je regelmatig uitdagende momenten tegen als ondernemer en wat is het volgens mij dan essentieel dat je een “klankbord” hebt. Iemand die je begrijpt en weer terug kan brengen naar de essentie. Ik heb me altijd gelukkig geprezen dat ik dit (professioneel) klankbord had en heb. En dan de ontmoeting bijna 8 jaar geleden met mijn maatje Pieter, werkzaam in de Horeca in Goes. Heb je werk voor mijn zoon, hoor ik zijn vader nog zeggen… 8 jaar later wordt Pieter ook ondernemer en is een voorbeeld voor velen in de financiële branche. Combineer je menselijke kant met vakinhoudelijke kennis, logisch toch?

Starters van het jaar
Jaarlijks begeleiden wij een starter van het jaar. Waarom? Ondernemerschap is het mooiste en tegelijk meest uitdagende vak. Te veel starters raken binnen enkele jaren zijn of haar droom kwijt en stopt. Begeleiding is essentieel volgens ons en vinden wij fantastisch om te doen. Maar niet ieder talent kan ons direct betalen en zo ontstond de idee om jaarlijks één talent te begeleiden op onze kosten. Het eerste jaar (2016) was dit bruidsfotografe Marieke Lodder en wat is zij een geweldig succes geworden en daarmee voorbeeld voor anderen! En toen kwam in 2017:

Amanda Reijerse van Bubbeles theme store te Goes
Wat is het onderscheidend vermogen van Amanda? Zij weet heel goed waarom ze doet wat ze doet. Ze heeft de ambitie vrouwen zelfverzekerder te maken. Vrouwen in hun kracht zetten d.m.v. kleding en accessoires. De drive, passie en vastberadenheid waarmee Amanda aan de slag is gegaan is kenmerkend voor haar succes. Veel winkels in binnensteden hebben het financieel moeilijk en starten is bijna onbegonnen werk. Amanda laat zien dat het weldegelijk mogelijk is. Prachtig haar verhaal te horen tijdens onze inspiratieavond. Wat is je grote kracht vraag ik aan Amanda… focus geeft ze aan. Doelen stellen, meten, grip hebben op je cijfers en je hierbij durven te laten begeleiden. Een eigenzinnige jonge ondernemer is Amanda die laat zien dat dromen echt kunnen uitkomen!

Yara Flipse van Taarten van Yara
Dit jaar een nieuwe starter te begeleiden en de eerste vraag die ik had toen Yara op ons pad kwam is hoe we een business model konden creëren voor iemand die wil leven van het bakken van taarten. In het verleden is Yara erg onzeker geweest, maar de laatste jaren is ze enorm gegroeid en sprak ze gelijk de woorden uit: “als je wil, dan kan je het”. Met dat vertrouwen is Yara aan de slag gegaan en ziet ze eigenlijk nergens tegenop zegt ze…of toch wel? Geld! Tijdens ons gesprek was ze bang te horen te krijgen dat haar droom financieel niet haalbaar zou zijn… kop in het zand steken en toch doorgaan doen velen… maar je kan juist het meest leren van hetgeen het verst van je afstaat en waar je het meeste moeite mee hebt… dus we zijn hier samen volop mee aan de slag gegaan. We zitten midden in het proces en zijn beide natuurlijk erg benieuwd waar ze eind dit jaar staat. Een ding is zeker: op ons kantoor hebben we ondertussen kunnen proeven van een zeer verschillend aantal overheerlijke taarten…dat moet toch een succes worden.

Dirk Zeelenberg
Als extra inspiratiebron voor onze avond hadden we Dirk Zeelenberg gevraagd zijn verhaal te komen vertellen. Mijn vrouw en ik waren fan van Divorce en toen ik in 2016 van Sinterklaas het boek van Dirk kreeg (Titel: Niet bepaald een succesverhaal) was ik gegrepen door deze man. De openheid en eerlijkheid waarmee hij schrijft en  durft te praten over zijn successen en meer nog over zijn missers spraken mij enorm aan. Tijdens zijn verhaal op onze avond kregen de aanwezigen het verhaal te horen van iemand die echt begrijpt dat we als mens kwetsbaar zijn in het leven. Besef dit en leef ernaar! Durf het aan om echt gelukkig te worden, volg je verlangen en intuïtie… altijd en overal! Het grootste geluk is gewoon tevreden te zijn. De laatste uitsmijter van Dirk was de uitspraak vooral te genieten en nooit met mate!

Onze droom
Hoe mooi past het verhaal van Dirk bij onze uitdaging om zoveel mogelijk mensen en organisaties te helpen bij Gewoon Lekker te Leven en Gewoon Lekker te Werken. Wij sloten de avond af met de oproep aan de aanwezigen om ons te helpen onze droom te realiseren: Nederland het land te maken waarin Gewoon het Lekkerst Geleefd wordt. En daarbij hebben wij u nodig. Volg ons, deel ons op Social Media, nodig ons uit voor lezingen en presentaties en stuur mensen, ondernemers naar ons toe die ook Gewoon Lekker willen Leven en daarbij een plan willen. Uw wens, onze uitdaging!

Wat een avond, wat is het leven mooi. Dankbaar voor wat wij kunnen betekenen. 2018 beloofd een fantastisch jaar te worden waarbij wij vooral lekker willen genieten.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *