Waarom goede voornemens (bijna) altijd mislukken

Like

Visited 32 Times, 1 Visit today

De laatste week van het jaar is ingegaan. Een tijd waarin velen terugblikken en tegelijk goede voornemens uitspreken voor het nieuwe jaar. Goede voornemens omdat men niet tevreden is met het huidige leven en de huidige situatie. 1 januari is dan natuurlijk een mooie datum om de gewenste situatie en de verandering uit te spreken. Of het nu gaat om stoppen met roken, meer gaan sporten, gezonder eten, een andere baan zoeken, ondernemer worden of welke gewenste verandering dan ook, ontluisterend zijn de cijfers. Op 16 januari is 95% alweer teruggevallen in oude gewoontes en verandert er uiteindelijk helemaal niks. Waarom nog willen veranderen, hoor ik je al denken….

Waarom niet veranderen denk ik dan! Simpel: 13% van de werknemers ervaart burn-outklachten, 1,1 miljoen Nederlanders krijgt antidepressiva voorgeschreven en steeds duidelijk worden de geluiden wat de effecten zijn op ons “geluksgevoel” van de diverse Social Media. Vele ondernemers werken ontzettend hard, maar zijn de reden waarom ze ooit hun bedrijf zijn gestart kwijt. Gewoon Lekker Leven……dat wil toch iedereen!

Het afgelopen jaar heb ik veel tijd genomen om me te verdiepen in de achterliggende redenen waarom het zo moeilijk is te veranderen. De wereld van neurowetenschappen, kwantumfysica en de sportpsychologie hebben mij veel inzichten gegeven en het komende jaar zal ik deze gaan delen. Een snelle conclusie is dat de reden waarom we niet veranderen, veroorzaakt wordt door de werking van ons brein! Onze keuzes/beslissingen worden voor 95-97% gemaakt door ons onderbewuste. Nagenoeg alles wat we beslissen doen we dus onbewust. Ons onderbewuste is gevoed door ons DNA en ervaringen uit het verleden. Wat betekent dat? Dat we onze keuzes onbewust maken met de kennis van vroeger en dat betekent dat er natuurlijk niks zal veranderen.

Moeten we ons hierbij neerleggen? Hoe vaak hoor ik mensen zeggen: “zo ben ik nu eenmaal”. Zullen we deze mensen dan maar gelijk geven? Nee, natuurlijk niet! Er is ook goed nieuws. Er is nog niet heel veel bekend over de werking van onze hersenen maar onderzoeken van de laatste 10-15 jaar tonen aan dat onze hersenen trainbaar zijn. Dat betekent dus dat we onze hersenen en daarmee ons onderbewuste kunnen veranderen zoals wij willen. De weg naar een gelukkig leven bestaat dus. Gaaf!

Het komende jaar zal ik steeds meer kennis delen (zowel via de blog maar ook via video’s) hoe dit dan te bereiken. Afgelopen week had ik bijeenkomsten met Marcel Bos (schrijver van bestseller Why of everything n.a.v. gesprekken met vele neurowetenschappers), Thijs Rentier (sportpsycholoog) en lees o.a. boeken van Joe Dispenza over kwantumdenken. Geweldige materie om mensen en bedrijven verder te helpen bij hun veranderingen om te zorgen dat zij Gewoon Lekker kunnen Leven. Een van onze plannen en goede voornemens voor het komende jaar is trainingen te gaan geven om mensen en bedrijven te helpen de beste versie van zichzelf te worden. Wij kijken dan ook ontzettend uit naar 2019.

Afrondend wenst het team van Gewoon Lekker Leven onze klanten, partners, volgers hele fijne feestdagen en een geweldig, betekenisvol 2019.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *