Kwantumdenken: nieuwe hype of methode naar duurzaam succes?

Like

Visited 29 Times, 1 Visit today

Het is alweer behoorlijk wat jaren geleden dat ik voor het eerst van kwantumdenken hoorde. Ik wist niet goed wat ermee bedoeld werd en schonk er verder geen aandacht aan. De laatste jaren hoor ik de term steeds vaker vallen en besloot ik een paar jaar geleden me toch eens te gaan verdiepen in dit “nieuwe fenomeen”.

Welkom in de wereld van atomen, elektronen en fotonen. Zegt het jou iets? Mij zei het niks en zegt het nog steeds bar weinig. Nu was ik ook een van de minst geïnteresseerde studenten in de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde. Alle theorieën en geschriften die ik vond over “kwantum” staan bol van termen die mij weinig zeggen. Hoe kan het dan toch zo’n fenomeen lijkten te zijn/worden? Ben ik de enige die deze taal niet verstaat? Bijeenkomsten bezoeken en “deskundigen” spreken was mijn vervolg. Complex is het en blijft het, maar langzamerhand begon ik een aantal theorieën te “begrijpen en vond deze uitermate interessant. Ik ben er zelf mee aan de slag gegaan en deel mijn ervaringen en conclusies.

Als disclaimer moet ik natuurlijk zeggen dat alles wat ik hier zeg mijn eigen interpretaties zijn en ik besef van de echte theorieën over kwantumdenken, kwantumfysica weinig begrijp. Wat gebruik ik dan zelf en weet dat anderen ook gebruiken met succes? De gedachte dat we leven in energievelden en dat “alles” wat we kunnen denken al gecreëerd is, klinkt nog steeds vaag en zweverig natuurlijk. Maar op een gegeven moment vielen er wat kwartjes en maakte ik een verbinding tussen mijn ervaringen met kwantumdenken en de lessen uit de neurowetenschappen. Toen werd het echt interessant en praktisch toepasbaar.

Onze beslissingen worden voor 95% bepaald door ons onderbewuste. Ons onderbewuste is gevoed door ons DNA en ons verleden. Niet gek dus dat we ons laten leiden door ons verleden en veranderen zo moeilijk is. Ook niet gek dat dezelfde angsten en onzekerheden terugkomen, omdat ons onderbewuste zoveel sterker is dan ons bewuste. Bewust denken kost ook veel energie waardoor wij mensen gewend zijn te denken, handelen en voelen vanuit ons onderbewuste. En hier gaat het dus mis en hier ligt tegelijk de oplossing.

Persoonlijk wil ik graag de beste versie van mezelf zijn. Ik wil graag het maximale uit het leven halen en vele ondernemers die ik spreek en begeleid willen dat ook. Wie wil dat eigenlijk niet? Altijd is verandering van gedrag nodig om de beste versie van jezelf te worden. De oplossing is je bewust te zijn van bovenstaande en hiermee aan de slag te gaan. Het mooie is dat met dit bewustzijn je invloed kan uitoefenen op je onderbewustzijn en zodoende een nieuwe werkelijkheid kan creëren. Een werkelijkheid die jij met je bewuste gedachtes maakt. En dat is gaaf. Het is eigenlijk een manier van trainen. Maar i.p.v. je fysieke lijf te trainen, train je je geest naar de beste versie van jezelf. In het “kwantumveld” bestaat deze beste versie van jezelf al. Dit klinkt weer vaag en dat begrijp ik. Dat vind ik immers ook. Ik merk echter, door bewust mezelf te trainen en helder te hebben wie ik echt wil zijn, dat ik groei naar deze persoon en ik daar erg gelukkig van word!

Is het gemakkelijk? Nee! Verandering van jezelf vraagt tijd en aandacht. Stel jezelf de vraag: wil ik de beste versie van mezelf zijn? Wat heb ik hiervoor over?

Wat zou de wereld er anders uitzien als iedereen hiermee aan de slag gaat! Stel je voor dat iedereen opgetogen en vrolijk is. Iedereen zou zich geweldig voelen en elkaar aansteken de beste versie van zichzelf te zijn en zo samen de wereld creëren zoals ze zou kunnen zijn. Wat een mooie gedachte. En dat het werkt en kan zie ik elke dag gebeuren. Ik wens eenieder de beste versie van zichzelf en daarmee van je omgeving, je gezin, familie, vrienden, je bedrijf. Geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je er meer van weten? Laat gerust een reactie achter of stuur me een bericht op maurice@gewoonlekkerleven.nl.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *