Maurice van den Hemel
22 februari 2019
Zandpaviljoen Pier 7 te Vlissingen: lef, plezier en weten waarom je iets doet belangrijker dan ervaring!

Een bijzondere ontmoeting had ik met mede-eigenaar Niek Damen van Zandpaviljoen Pier 7 onderaan de boulevard in Vlissingen. Je zal 24 jaar jong zijn en praten als een zeer ervaren horecaondernemer. Dat ondervond ik tijdens het gesprek met Niek. Samen met zijn twee broers runt hij het prachtige en nieuwe zandpaviljoen. Zijn broers zullen waarschijnlijk een stuk ouder zijn bedacht ik me tijdens het begin van het gesprek. Dat kan niet anders. Voor de zekerheid vraag ik het even. Valentijn is 20 en Jelle 18. Het ongeloof zal van mijn gezicht te lezen zijn geweest. Welk verhaal zit er achter deze succesformule?

Maurice van den Hemel
29 januari 2019
Kwantumdenken: nieuwe hype of methode naar duurzaam succes?

Het is alweer behoorlijk wat jaren geleden dat ik voor het eerst van kwantumdenken hoorde. Ik wist niet goed wat ermee bedoeld werd en schonk er verder geen aandacht aan. De laatste jaren hoor ik de term steeds vaker vallen en besloot ik een paar jaar geleden me toch eens te gaan verdiepen in dit “nieuwe fenomeen”.

Maurice van den Hemel
24 december 2018
Waarom goede voornemens (bijna) altijd mislukken

De laatste week van het jaar is ingegaan. Een tijd waarin velen terugblikken en tegelijk goede voornemens uitspreken voor het nieuwe jaar. Goede voornemens omdat men niet tevreden is met het huidige leven en de huidige situatie. 1 januari is dan natuurlijk een mooie datum om de gewenste situatie en de verandering uit te spreken. Of het nu gaat om stoppen met roken, meer gaan sporten, gezonder eten, een andere baan zoeken, ondernemer worden of welke gewenste verandering dan ook, ontluisterend zijn de cijfers. Op 16 januari is 95% alweer teruggevallen in oude gewoontes en verandert er uiteindelijk helemaal niks. Waarom nog willen veranderen, hoor ik je al denken….

Maurice van den Hemel
5 november 2018
Onze hersenen: van rem naar katalysator en medicijn

Wie wil de beste versie van zichzelf zijn? Iedereen toch?! Hoe komt het dan toch dat zo velen hiermee worstelen? Hoe komt het dat er zoveel mensen rondlopen met burn-out verschijnselen en/of depressie? De laatste tijd heb ik veel tijd gespendeerd aan het bestuderen van de werking van onze hersenen. N.a.v. boeken, filmpjes, gesprekken met deskundigen tracht ik altijd voor mezelf een “Jip en Janneke” samenvatting te maken. Gaandeweg ging ik inzien welke simpele en logische conclusie te maken is van onze problemen. Tegelijkertijd werd ik enorm enthousiast door het inzicht, omdat er goed nieuws is: het is op te lossen!

Maurice van den Hemel
22 oktober 2018
Erwin Berendsen (statutair directeur van Comfort Partners): “Eigenaarschap, de drie R’s en Zeeuwse bluf”

John Daane, bestuursvoorzitter van de HZ, gaf het inspiratiestokje over aan Erwin Berendsen. Ik moet eerlijk zeggen blij te zijn met het internet, omdat ik snel kon “googlen” wie Erwin is en wat hij doet. Ik kende hem niet. Bijzonder. We leven immers in een kleine provincie en als ik aan John vraag het stokje door te geven aan een inspirerende en succesvolle leider/ondernemer uit Zeeland en hij komt met een naam die ik niet ken vraag ik mij natuurlijk af waarom John het stokje aan deze man doorgeeft. Al snel tijdens het gesprek blijkt waarom!

Maurice van den Hemel
12 september 2018
John Dane, nieuwe bestuursvoorzitter van de HZ: “visie, commitment en internaliseren”

Maandelijks ga ik in gesprek met een Zeeuwse leider, inspirator en/of ondernemer die dagelijks echt een verschil maakt met het werk wat hij of zij doet. De aftrap is gedaan door Marinus Schroevers van de ZLM en hij heeft het stokje overgedragen aan John Dane, per 1 januari a.s. de nieuwe bestuursvoorzitter van de HZ. Al snel tijdens het bijzondere en inspirerende gesprek blijkt waarom Marinus het stokje aan John heeft overgedragen.

Maurice van den Hemel
3 september 2018
Rust in (on)vrede

Gewoon Lekker Leven betekent volgens mij een balans tussen persoonlijk leiderschap, vitaliteit en geld. Alle drie de onderdelen moeten ontwikkeld zijn om te komen tot Gewoon Lekker Leven, ofwel gelukkig zijn. Dit betekent dat je weet wie je bent, wat je kan en wat je wil, dat je genoeg energie en vitaliteit hebt om ermee aan de slag te gaan en dat er geld is om de dingen te kunnen doen en kopen die je graag wilt. Geld is immers in onze maatschappij een onmisbare factor. Of we dat nu leuk vinden of niet. Vaak gaan mijn blogs over inspiratie, positiviteit en kracht. Deze keer over de waarheid.

Maurice van den Hemel
27 augustus 2018
De trechter naar een “burn-out” maatschappij

De vakantieperiode is voorbij en ik ben me aan het voorbereiden op presentaties die ik de komende maanden zal geven. Presentaties over succesvol ondernemerschap, persoonlijk leiderschap, inspiratie, communicatie, vitaliteit, geld… Wat valt dan op tijdens mijn voorbereidingen? Vorig jaar was ik al geschrokken van de cijfers over mensen met een burn-out. Het programma van Sophie Hillebrand over meer dan een miljoen mensen in Nederland met burn-out klachten staat nog op mijn netvlies gebrand. Maar de kille cijfers van dit jaar over het aantal ondernemers met burn-out klachten en het aantal studenten deed me beseffen dat de cijfers duidelijk zijn, maar een oplossing blijkbaar niet. Met mijn team willen wij zorgen dat mensen Gewoon Lekker kunnen Leven. Daar hoort een burn-out natuurlijk niet bij. Wat zijn mijn persoonlijke gedachtes hierbij?

Maurice van den Hemel
13 augustus 2018
Gewoon Gelukkig zijn – onze missie, doet u mee?

Jaarlijks lees ik vele boeken en soms zit er één tussen die mij echt weet te raken en een verschil maakt. Lang geleden was dat het boek van Steven Covey (7 eigenschappen van effectief leiderschap), jaren later het boek van Remco Claassen (Wij – de psychologie van het gunnen) en tijdens deze zomervakantie het boek van Mo Gawdat (De logica van geluk) die ik las op aanraden van John Kruijthof.

Maurice van den Hemel
22 juni 2018
Marinus Schroevers, algemeen directeur van de ZLM: Volg ik de mogelijkheden of de behoefte?

Maandelijks zal ik in gesprek gaan met een leider, inspirator en/of ondernemer in Zeeland die dagelijks echt een verschil maakt met het werk wat hij of zij doet. Waarom? Gewoon Lekker Leven blijkt niet gewoon, eenvoudig en evident. Wat zijn de lessen die we kunnen leren? Welke succesfactoren zijn er om een (financieel) gezonde, toekomstgerichte en plezierige werkomgeving te creëren?