Maurice van den Hemel
5 november 2018
Onze hersenen: van rem naar katalysator en medicijn

Wie wil de beste versie van zichzelf zijn? Iedereen toch?! Hoe komt het dan toch dat zo velen hiermee worstelen? Hoe komt het dat er zoveel mensen rondlopen met burn-out verschijnselen en/of depressie? De laatste tijd heb ik veel tijd gespendeerd aan het bestuderen van de werking van onze hersenen. N.a.v. boeken, filmpjes, gesprekken met deskundigen tracht ik altijd voor mezelf een “Jip en Janneke” samenvatting te maken. Gaandeweg ging ik inzien welke simpele en logische conclusie te maken is van onze problemen. Tegelijkertijd werd ik enorm enthousiast door het inzicht, omdat er goed nieuws is: het is op te lossen!

Maurice van den Hemel
22 oktober 2018
Erwin Berendsen (statutair directeur van Comfort Partners): “Eigenaarschap, de drie R’s en Zeeuwse bluf”

John Daane, bestuursvoorzitter van de HZ, gaf het inspiratiestokje over aan Erwin Berendsen. Ik moet eerlijk zeggen blij te zijn met het internet, omdat ik snel kon “googlen” wie Erwin is en wat hij doet. Ik kende hem niet. Bijzonder. We leven immers in een kleine provincie en als ik aan John vraag het stokje door te geven aan een inspirerende en succesvolle leider/ondernemer uit Zeeland en hij komt met een naam die ik niet ken vraag ik mij natuurlijk af waarom John het stokje aan deze man doorgeeft. Al snel tijdens het gesprek blijkt waarom!

Maurice van den Hemel
12 september 2018
John Dane, nieuwe bestuursvoorzitter van de HZ: “visie, commitment en internaliseren”

Maandelijks ga ik in gesprek met een Zeeuwse leider, inspirator en/of ondernemer die dagelijks echt een verschil maakt met het werk wat hij of zij doet. De aftrap is gedaan door Marinus Schroevers van de ZLM en hij heeft het stokje overgedragen aan John Dane, per 1 januari a.s. de nieuwe bestuursvoorzitter van de HZ. Al snel tijdens het bijzondere en inspirerende gesprek blijkt waarom Marinus het stokje aan John heeft overgedragen.

Maurice van den Hemel
3 september 2018
Rust in (on)vrede

Gewoon Lekker Leven betekent volgens mij een balans tussen persoonlijk leiderschap, vitaliteit en geld. Alle drie de onderdelen moeten ontwikkeld zijn om te komen tot Gewoon Lekker Leven, ofwel gelukkig zijn. Dit betekent dat je weet wie je bent, wat je kan en wat je wil, dat je genoeg energie en vitaliteit hebt om ermee aan de slag te gaan en dat er geld is om de dingen te kunnen doen en kopen die je graag wilt. Geld is immers in onze maatschappij een onmisbare factor. Of we dat nu leuk vinden of niet. Vaak gaan mijn blogs over inspiratie, positiviteit en kracht. Deze keer over de waarheid.

Maurice van den Hemel
27 augustus 2018
De trechter naar een “burn-out” maatschappij

De vakantieperiode is voorbij en ik ben me aan het voorbereiden op presentaties die ik de komende maanden zal geven. Presentaties over succesvol ondernemerschap, persoonlijk leiderschap, inspiratie, communicatie, vitaliteit, geld… Wat valt dan op tijdens mijn voorbereidingen? Vorig jaar was ik al geschrokken van de cijfers over mensen met een burn-out. Het programma van Sophie Hillebrand over meer dan een miljoen mensen in Nederland met burn-out klachten staat nog op mijn netvlies gebrand. Maar de kille cijfers van dit jaar over het aantal ondernemers met burn-out klachten en het aantal studenten deed me beseffen dat de cijfers duidelijk zijn, maar een oplossing blijkbaar niet. Met mijn team willen wij zorgen dat mensen Gewoon Lekker kunnen Leven. Daar hoort een burn-out natuurlijk niet bij. Wat zijn mijn persoonlijke gedachtes hierbij?

Maurice van den Hemel
13 augustus 2018
Gewoon Gelukkig zijn – onze missie, doet u mee?

Jaarlijks lees ik vele boeken en soms zit er één tussen die mij echt weet te raken en een verschil maakt. Lang geleden was dat het boek van Steven Covey (7 eigenschappen van effectief leiderschap), jaren later het boek van Remco Claassen (Wij – de psychologie van het gunnen) en tijdens deze zomervakantie het boek van Mo Gawdat (De logica van geluk) die ik las op aanraden van John Kruijthof.

Maurice van den Hemel
22 juni 2018
Marinus Schroevers, algemeen directeur van de ZLM: Volg ik de mogelijkheden of de behoefte?

Maandelijks zal ik in gesprek gaan met een leider, inspirator en/of ondernemer in Zeeland die dagelijks echt een verschil maakt met het werk wat hij of zij doet. Waarom? Gewoon Lekker Leven blijkt niet gewoon, eenvoudig en evident. Wat zijn de lessen die we kunnen leren? Welke succesfactoren zijn er om een (financieel) gezonde, toekomstgerichte en plezierige werkomgeving te creëren?

Maurice van den Hemel
12 juni 2018
Succesvol ondernemerschap in de Horeca: een inspirerend gesprek met de eigenaren van restaurant de Tamboer en Hildernisse te Middelburg

Steakhouse de Tamboer is al jarenlang een begrip in Middelburg en wordt gezien als een echte succesformule. Wat is het geheim achter een succesvol bestaan over een periode van maar liefst 36 jaar? Waarom de ambitie om (letterlijk) naast de Tamboer een tweede restaurant (Hildernisse) te openen? Wat kunnen andere ondernemers leren van dit prachtige familiebedrijf? Mooie ingrediënten voor een inspirerend gesprek.

Maurice van den Hemel
5 juni 2018
Succesvol ondernemerschap volgens Kale & de Bril in Goes

In gesprek met nieuw restaurant eigenaren Marc Everse en Niek Traas van Kale & de Bril in Goes.

Maurice van den Hemel
23 mei 2018
Ondernemers opgelet: talent als rendement

Jaren geleden las ik enthousiast een boek over omdenken. Steeds meer realiseer ik me dat “omdenken” een noodzakelijk iets wordt om te komen tot succes en gewoon lekker leven.