Maurice van den Hemel
22 juni 2018
Marinus Schroevers, algemeen directeur van de ZLM: Volg ik de mogelijkheden of de behoefte?

Maandelijks zal ik in gesprek gaan met een leider, inspirator en/of ondernemer in Zeeland die dagelijks echt een verschil maakt met het werk wat hij of zij doet. Waarom? Gewoon Lekker Leven blijkt niet gewoon, eenvoudig en evident. Wat zijn de lessen die we kunnen leren? Welke succesfactoren zijn er om een (financieel) gezonde, toekomstgerichte en plezierige werkomgeving te creëren?

Maurice van den Hemel
12 juni 2018
Succesvol ondernemerschap in de Horeca: een inspirerend gesprek met de eigenaren van restaurant de Tamboer en Hildernisse te Middelburg

Steakhouse de Tamboer is al jarenlang een begrip in Middelburg en wordt gezien als een echte succesformule. Wat is het geheim achter een succesvol bestaan over een periode van maar liefst 36 jaar? Waarom de ambitie om (letterlijk) naast de Tamboer een tweede restaurant (Hildernisse) te openen? Wat kunnen andere ondernemers leren van dit prachtige familiebedrijf? Mooie ingrediënten voor een inspirerend gesprek.

Maurice van den Hemel
5 juni 2018
Succesvol ondernemerschap volgens Kale & de Bril in Goes

In gesprek met nieuw restaurant eigenaren Marc Everse en Niek Traas van Kale & de Bril in Goes.

Maurice van den Hemel
23 mei 2018
Ondernemers opgelet: talent als rendement

Jaren geleden las ik enthousiast een boek over omdenken. Steeds meer realiseer ik me dat “omdenken” een noodzakelijk iets wordt om te komen tot succes en gewoon lekker leven.

Maurice van den Hemel
4 mei 2018
Succesvol ondernemen? Ja graag!

Ondernemerschap is prachtig en tegelijkertijd de grootste uitdaging die er is volgens mij. Wat wordt er veel gevraagd en verwacht van een ondernemer! Naast vakkennis, wordt o.a. kennis gevraagd op het gebied van leiderschap, visieontwikkeling, management, marketing en sales, financiën, administratie, personeel en organisatie etc. Daarom stel ik dat ondernemerschap geen vak is, maar een roeping!

Maurice van den Hemel
13 april 2018
Gewoon Lekker (DURVEN) Leven

Waarom is gewoon lekker leven zo moeilijk? Hoe komt het dat meer dan een miljoen mensen in Nederland rondlopen met burn-out klachten? Ik schrok helemaal van het bericht eind vorig jaar in de Metro dat drie op de vier studenten zich emotioneel uitgeput voelt. Bizar, toch?

Maurice van den Hemel
21 maart 2018
Gewoon Lekker Ondernemen – de sleutel naar succes en geluk

20 maart j.l. was het de internationale dag van het geluk…….bij de melding op internet dacht ik: waarom slechts één dag en geen week, maand, jaar of gewoon heel je leven vol geluk? De dagelijkse uitdaging van mij en mijn team is om mensen (vooral ondernemers) te begeleiden bij een gelukkig leven. De mooiste baan die er bestaat natuurlijk! Durf ik, na 10 jaar honderden mensen en organisaties begeleid te hebben, te zeggen hoe je gelukkig kan leven….ook als ondernemer? Ja en Nee! In ieder geval, na de internationale dag van het geluk, een prachtig onderwerp voor een blog.

Maurice van den Hemel
19 maart 2018
Dromen Durven Doen… of toch niet?!

Wordt de droom van Marjon van Dalen realiteit of blijft het een illusie?

Maurice van den Hemel
5 maart 2018
Starter van het jaar Yara Flipse met Taarten van Yara deel 2

De eerste twee maanden van het jaar liggen alweer achter ons. Terwijl eenieder wacht op de lentezon, zitten we middenin de vrieskou. Hoe is het eigenlijk met onze starter van het jaar? Afgelopen week hadden we een hele middag gepland met Yara en vriend Timmy om te kijken waar ze nu staat, wat de komende prioriteiten zijn en waar haar pad naartoe mag gaan. Een samenvatting van een fijn gesprek met twee mooie mensen.

Maurice van den Hemel
21 februari 2018
“Lastige kinderen” als inspiratiebron voor “lastig personeel”

Hoe vaak hoor ik ondernemers en leidinggevenden klagen dat “het personeel” niet doet wat ze zouden moeten doen en dat ze het gevoel hebben “politieman of -vrouw te moeten spelen? Hoe komt het dat dat slechts 9% van de Nederlandse werknemers zich echt betrokken voelt bij het werk (onderzoek Gallup)?