Skip to content

PENSIONADO

Geld in jouw stenen of in jouw portemonnee?

Bizar eigenlijk: wanneer hebben we het meeste geld tot onze beschikking? Als we naar het verzorgingstehuis gaan of dood zijn! Vele Nederlanders creëren gedurende hun leven een (forse) overwaarde in hun woning of hebben zelfs hun woning “hypotheekvrij” op een bepaald moment. Veelal woont men prettig in de woning en willen ze dit zo lang mogelijk blijven doen. Bij verhuizen naar een verzorgingstehuis of bij overlijden wordt de woning verkocht en komt de gehele overwaarde op de bankrekening. Een enorm bedrag. Maar kan je er dan nog van genieten?

Onze visie?
Ben jij met pensioen of ga je binnenkort met pensioen?  Hoe ziet gewoon lekker leven er voor jou uit? Vaak zien wij dat er veel meer mogelijk is dan je je realiseert! De waarde in de woning kan op verschillende manieren gebruikt worden om vooral in deze fase volop te kunnen genieten. Vele (financiële) plannen die wij hebben gemaakt voor de groep “pensionado’s” hebben dit laten zien!

Overwegingen die wij regelmatig tegenkomen:

  • Is verhuizen de enige optie om mijn overwaarde te gelde te maken of zijn er alternatieven?
  • Als ik mijn overwaarde ga gebruiken om “gewoon lekker te leven”, hoe zorg ik dat mijn geld op een gegeven moment niet op is?
  • Zijn er banken die mij na pensioneren willen helpen?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen van onverhoopt overlijden en hoe zorg ik dat er zo min mogelijk geld naar de belastingdienst gaat?
  • Is een (levens)testament belangrijk en wat voor voordelen kan deze bieden in mijn situatie?
  • Hoe leg ik e.e.a. vast voor mijn naasten zodat belangrijke informatie altijd en eenvoudig te raadplegen is?
  • Is schenken aan de kinderen een mogelijkheid?
  • Kunnen we het ons veroorloven om een camper te kopen en lekker te gaan reizen?

Uit onderzoeken blijkt dat velen die met pensioen gaan er na middellange termijn wat betreft gezondheid er op achteruit gaan. Jouw financieel plan geeft een gedegen fundament om deze periode financieel prettig in te richten. Daarbij zullen wij je bij dit plan ook uitdagen om van deze periode iets moois te maken waarbij vitaliteit een logisch gevolg is.

Onze ervaring is dat met een concreet (financieel) plan, jouw plan, veel mogelijk blijkt! Passende keuzes kunnen gemaakt worden en rust zal ontstaan. Gun jij jezelf dit ook?

Uiteraard is de invulling van jouw hypotheek een logische uitkomst van jouw persoonlijke plan! 

In het kort ziet dit er als volgt uit: 

– Een gesprek met een van onze adviseurs om wensen en doelstellingen te bespreken gebruik makend van speciale vraagtechnieken vanuit de neurowetenschappen om “fouten” en “voorprogrammatie” te voorkomen
– Het plan wordt opgesteld aan de hand van beschikbare documentatie
– Tijdens het tweede gesprek wordt het plan besproken met jouw persoonlijke adviseur. Hoe om te gaan met de huidige hypotheek? Zijn er eventuele alternatieven?
– Wanneer de woning is gekocht wordt op basis van jouw persoonlijke plan de best passende hypotheek gezocht. 
– Wij verzorgen de aanvraag en houden je uiteraard op de hoogte van ontwikkelingen
– Hypotheek akkoord? Gefeliciteerd! Uiteraard kijken wij mee in de concept aktes van de notaris en in de nota van afrekening!  

Jouw financieel levensplan voor een gewoon lekker leven met passende keuzes!

In welke categorie val jij?

Ontdek de perfecte hypotheek voor jou

Jouw weg naar een gewoon lekker leven start hier

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, waarin we ingaan op jouw wensen en behoeftes op korte, middellange en lange termijn. Vervolgens maken we een plan waardoor jij ook Gewoon Lekker kunt gaan Leven.

Telefoon

0113564455

Email

Info@gewoonlekkerleven.nl

Openingstijden

09:00 - 17:00

Play Video