top of page

Als je geen plan maakt voor je eigen leven,……


Het is herfst en het laatste kwartaal van het jaar is alweer onderweg. De oktobermaand is een drukke maand. Een maand waarin voor onze ondernemende klanten de BTW aangifte moet worden gedaan en daarbij de spiegel wordt gegeven of het (financieel) “goed, redelijk of slecht” gaat.


Hoe gaat het eigenlijk met jou? En nu niet snel antwoorden met: “goed hoor” zoals velen onbewust doen. Maar: hoe gaat het echt met je?


Was jij ook iemand die eind vorig jaar “doelen, wensen, dromen” had voor het nieuwe jaar? Hoe staat het met jouw doelen voor 2023. Zijn deze gerealiseerd of zijn deze alweer vergeten en regeert de “waan van de dag”?


Afgelopen week had ik een interessant gesprek met Wouter van den Berg, onze samenwerkingspartner op het gebied van ons “brein” en hij gaf aan hoe belangrijk het is om op de juiste manier doelen te stellen. Doelen stellen kan iedereen, maar ze realiseren is iets heel anders. Een passende uitspraak die wij regelmatig “lenen” van leiderschapsgoeroe Remco Claassen is: “als je geen plan maakt voor je eigen leven, word je ingezet in andermans plannen”. Wat was jouw plan voor 2023? Had jij een plan? Had je een plan voor jezelf, je gezin, je bedrijf?


In de praktijk blijkt dat een plan maken al een uitdaging is, maar jezelf houden aan het plan nog veel uitdagender. 98% van wat wij doen, gebeurd onbewust en dus automatisch. Het gevaar is dat plannen, plannen blijven en we onbewust blijven doen wat we altijd deden…..en daarmee krijgen wat we altijd kregen. Inspirerend zijn de gesprekken met topsporters zoals Ranomi Kromowidjojo. Zij had altijd een plan, stelde heldere doelen waarbij kleine stappen concreet gemaakt werden om voortgang te kunnen meten en de ontwikkeling realiseerbaar te houden. Het gevolg? Meervoudig Olympisch goud. Daarnaast blijven de gesprekken met Ray Klaassens, oud commando en bekend van het populaire tv programma Kamp van Koningsbrugge en ondertussen ook succesvol ondernemer, ons ook bij en horen wat hij zegt: “je bent wat je doet”.


Vele gesprekken hebben wij met jullie, onze klanten. Gesprekken over het nu en de financiële situatie, maar ook gesprekken over later en dromen, doelen, wensen. De tijd om tijdens de donkere dagen na te denken hoe 2024 eruit mag zien, komen eraan. Welke dromen heb jij? Hoe ga jij deze in vervulling brengen?


Wij hebben een idee! Uit de wetenschap blijkt dat de kans op het behalen van je doelen enorm vergroot wordt door het maken van een plan. Veel MKB ondernemers hebben geen heldere strategie op papier. Wat is ons idee? Laten wij jullie ondernemers faciliteren hiermee. Wij hebben een “format” ontwikkelt om een bedrijfsstrategie op één A4 te realiseren waarbij je je doelen helder formuleert en tegelijk een concreet actieplan maakt. In drie sessies zijn wij overtuigd tot deze heldere strategie te komen! En wat is mooier om samen met andere MKB ondernemers jouw strategie te creëren? Ons idee is in de Decembermaand drie sessies van ca. 2.5 uur te organiseren met een beperkte groep ondernemers om het doel van de strategie op één A4 te creëren. Ben je geïnteresseerd om 2024 met een duidelijk doel en stappenplan te beginnen? Reageer dan naar info@gewoonlekkerleven.nl. Nadere informatie zal je dan ontvangen.


Wil je voor jezelf anders het nieuwe jaar in? Reageer dan ook en wij kijken welke mogelijkheden wij jou kunnen bieden om in 2024 echt jouw leven te leven.

Met een grote glimlach kijken wij uit naar het nieuwe jaar. En natuurlijk horen wij de vraag al: “hoe doen jullie dat dan zelf bij Gewoon Lekker Leven”? Ieder kwartaal stelt ieder teamlid voor hem of haar nieuwe doelen en een stappenplan om deze te realiseren waarbij een ieder door een externe coach hierin gefaciliteerd wordt. Een leven lang leren, een leven lang genieten. Dat is volgens ons ook “gewoon lekker leven”.


PS

Jouw onbewuste brein zal waarschijnlijk al een keuze hebben gemaakt om wel/niet te reageren. Voor degene die eigenlijk WEL willen reageren, maar gestoord worden door stemmetjes in het hoofd om het toch niet te doen (het gaat toch best goed zo, ik heb hier toch geen tijd voor, misschien volgend jaar,….) de vraag:


Waarom zou dat zijn? Veranderen kost energie! En dan gaat ons brein saboteren. Visualiseer eens BEWUST wat het je op zal leveren aan energie, voldoening, plezier als jouw doelen zullen slagen…..


Recente blogposts

Alles weergeven

Eric van ’t Zelfde: “Relatie brengt prestatie”

Jaarlijks organiseert onze samenwerkingspartner NNEK/Fondsenplatform een “meesterklas”. Tijdens deze dag was Eric van ’t Zelfde één van de sprekers en zijn verhaal boeide enorm! Voor degene die de naa

Gewoon Lekker Luisteren

Deze week een andere blog dan gebruikelijk. Maurice was deze week uitgenodigd in Amsterdam bij Michiel van Vught om deel te nemen aan zijn podcast "Je geld en/of je leven". Maurice vertelt in deze pod

Comentarios


bottom of page