top of page

Inspiratiebronnen voor 2024: Emma Kok en Davina Michelle als twee inspiratiebronnen!

2023:


- Regen, regen en nog eens regen! 2023 wordt het natste jaar ooit. Lekker dan.

- Woord van het jaar? Graaiflatie. Wat betekent dat dan? Kort gezegd: het stiekem opdrijven van de prijzen in tijden van crisis. Lekker dan.

- Jaarthema Nationaal comité 4 en 5 mei 2023: Leven met oorlog. Lekker dan.

- Burn-out gerelateerde klachten nog nooit zo hoog in 2023. Lekker dan.


Wat een treurig jaar als je bovenstaande zo bekijkt. Voeg daar de politieke onrust nog aan toe en het vertrouwen in een “gewoon lekker leven” lijkt te dalen naar een dieptepunt. Of zien wij dit anders?

Ja, natuurlijk! Wat zien wij vooral veel geweldigs! En daarbij was er dit jaar één specifiek moment waaruit zoveel vertrouwen, inspiratie en energie kwam dat deze een bijzondere plek MOET krijgen in ieder jaaroverzicht 2023. Waar heb ik het dan over? Emma Kok!

Emma is een meisje van 15 jaar die een maagziekte heeft. 22 uur per dag zeult ze twee maagpompen mee die zijn aangesloten op haar maagsonde. Deze zomer trad Emma op met André Rieu en zong het liedje “Voilà”. Voor de enkeling die dit optreden gemist heeft hierbij de link: 15 Year Old Emma Kok Sings Voilà – André Rieu, Maastricht 2023


Wat betekent Emma voor ons? Emma zegt: op het podium voel ik me vrij. Ondanks haar ziekte weet ze het beste uit zichzelf te halen en velen te raken, inspireren en moed te geven. De situatie in de wereld is soms zorgelijk, maar wat kunnen wij er nu direct aan doen? Niks. Wat kunnen we wel doen? Een voorbeeld nemen aan Emma en in welke omstandigheden je ook leeft deze te accepteren en vervolgens er het mooiste van te maken. Durf te leven, durf voor jezelf te kiezen, durf er echt voor anderen te zijn! Wat zal er gebeuren als we allen in het leven staan zoals Emma? Vul dit eens voor jezelf in en maak dan JOUW 2024 plan.


Wie en wat kan jou helpen bij jouw plan? Wellicht Davina Michelle. Zij zong het liedje “never enough” enige tijd geleden. Ook daarbij kippenvel. Hierbij de link: Never Enough

Wat is de betekenis van dit lied? Het gaat over een film (The greatest showman) waarbij alles goed gaat, alles lukt maar echte voldoening ontbreekt. De drang naar meer is enorm geprogrammeerd in ons leven. Meer geld, meer status, meer macht. Wat als we eens genoegen nemen met minder en leren sneller tevreden te zijn?


Een bijzondere gedachte kwam van hoogleraar betekeniseconomie Kees Klomp: Groei kan ook bestaan uit krimp. Minder hard werken, minder verdienen, minder stress en dan vooral meer leven. Past dat in jouw “gewoon lekker leven” plan?

Meer of minder, laat 2024 in ieder geval een jaar vol zingeving zijn en wij zullen daarbij natuurlijk blijven inspireren.


Om als team tot “bezinning” te komen, zijn wij gesloten van maandag 25 december tot dinsdag 2 januari.

Per 1 januari zullen wij onze tarieven verhogen met 3,5%. De inflatie was hoger, maar wij zijn overtuigd dat met dit percentage wij onze kwaliteit kunnen borgen en gaan dus niet mee in de wereld van de graaiflatie 😊.


Dan wenst team Gewoon Lekker Leven iedereen fijne dagen en vooral een gezond, waardevol en inspirerend 2024 toe.

Recente blogposts

Alles weergeven

Eric van ’t Zelfde: “Relatie brengt prestatie”

Jaarlijks organiseert onze samenwerkingspartner NNEK/Fondsenplatform een “meesterklas”. Tijdens deze dag was Eric van ’t Zelfde één van de sprekers en zijn verhaal boeide enorm! Voor degene die de naa

Gewoon Lekker Luisteren

Deze week een andere blog dan gebruikelijk. Maurice was deze week uitgenodigd in Amsterdam bij Michiel van Vught om deel te nemen aan zijn podcast "Je geld en/of je leven". Maurice vertelt in deze pod

Als je geen plan maakt voor je eigen leven,……

Het is herfst en het laatste kwartaal van het jaar is alweer onderweg. De oktobermaand is een drukke maand. Een maand waarin voor onze ondernemende klanten de BTW aangifte moet worden gedaan en daarbi

Comments


bottom of page