top of page

Corfu: ondernemerschap, compagnongschap en vriendschap


Meer dan 10 jaar geleden alweer vroeg Freek Bolle of ik wellicht werk had voor zijn zoon Pieter. Wat voor werkervaring heeft hij? Hij werkt in de kroeg was het antwoord van Freek. Interessant dacht ik 😊. Mijn vrouw is bevriend met de zus van Pieter dus na enige informatie ontfutseld te hebben, spreken Pieter en ik af bij de Caisson in Kapelle. Een leuk gesprek ontstond en de persoonlijke klik was direct voelbaar. Een jaartje HEAO was de enige ervaring naast de levensjaren in de kroeg. Zal ik Pieter een kans geven? Mijn verstand twijfelde nogal, maar mijn gevoel zei duidelijk: Ja! Mijn vrouw bevestigde ook nog eens dit gevoel dus Pieter kreeg de kans. En na de eerste werkweek Pieter meegenomen te hebben naar Nijenrode (een mooi contrast met de kroeg van Nationaal), evalueer ik graag waar deze “gevoelsbeslissing” toe geleid heeft. Afgelopen week vierden wij als compagnons en als vrienden het 15 jarig bestaan van Gewoon Lekker Leven in Corfu. Vaak hoor ik ondernemers vertellen dat compagnongschap niet samen kan gaan met vriendschap. De ultieme test kregen Pieter en ik op onze reis naar Corfu.


Om 03.00 uur in de nacht vertrekken wij vanuit het stille en donkere Wemeldinge naar Charleroi. Immers vliegen via Amsterdam moesten we natuurlijk niet doen. Na een voorspoedige autorit zetten we de auto neer, wachten met een paar goede bakken koffie totdat we in het vliegtuig kunnen en vertrekken richting de zon. Althans dat dachten we en hoopten we. Na een paar uur vliegen komen we al snel bij Corfu aan, maar dan blijkt dat we een zestal extra rondjes mogen vliegen. Echt waar voor je geld dus. Na enkele rondjes komt de gezagvoerder met “slecht” en “goed” nieuws. Het slechte nieuws is dat het weer zo slecht is dat landen nog onmogelijk is, maar het goede nieuws is dat extra brandstof is getankt bij vertrek en dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Na een uurtje rondcirkelen blijkt dat we niet gaan landen op Corfu en we naar Thessaloniki gaan. Voordat we enigszins bekomen zijn van het rondcirkelen en landen, begrijpen we dat we direct naar een bus moeten die ons brengt naar Corfu. Snel een pak droge koekjes en wat water gehaald want we hadden nog niks gegeten. En dan zitten we opeens in een bus, googlen eens hoe lang deze rit gaat duren en realiseren ons dat dit 5.5 uur zal zijn. En dan wacht nog een toetje: een 2 uur durende overtocht met de boot. We vertrokken om 03.00 uur en komen uiteindelijk om 23.30 uur aan in Corfu. Hèhè. In de tussentijd nauwelijks communicatie en moeten we alles zelf maar uitvogelen. Hoe fijn als je mensen kan en mag ontzorgen denken we dan en hoe jammer als dit niet gebeurd. Uiteraard zijn er momenten van chagrijn gedurende de dag. Maar het mooie en interessante is dat Pieter en ik met de nodige zelfspot de dag toch prima doorkomen. Eigenlijk is er geen ruimte voor chagrijn en weten we elkaar aan te vullen op een natuurlijke manier om organisch de juiste keuzes te maken. Snel de bus uit voor wat te eten te halen, alert reageren om toch een kaartje te kopen voor de boot (had Ryanair beloofd te doen, maar was niet gebeurd), niet in een drukke rij gaan staan voor de taxi maar durven te stappen naar een plek waar niemand staat. Met nauwelijks woorden te gebruiken schakelen we samen en belanden uiteindelijk bij ons hotel en proeven we een heerlijk biertje. Vier het leven, vier de uitdagingen, vier de mooie momenten.. En dat is waar we de afgelopen jaren enorm in gegroeid zijn. Problemen zien als uitdagingen, successen vieren en vooral genieten van de reis die we samen met Gewoon Lekker Leven maken. Vervolgens hebben we vier hele dagen op het prachtige eiland Corfu. Is dit eiland echt prachtig? Pieter manoeuvreert als een ware Griek met onze gehuurde “Ferrari” naar alle bezienswaardigheden van het eiland. Prachtig! Het is te merken dat Pieter hier vaker is geweest en zich thuisvoelt. En Corfu voelt dat ook want overal waar we komen hoor ik: Pieterrr! Verbinding met de locals, de oprechtheid en passie van het leven is voelbaar, maar ook te proeven. Pieter neemt me niet mee naar de toeristische plekken maar we genieten van het echte Corfu. En wat we ook gemeen hebben? Af en toe wat risico nemen. Ergens stoppen, een rots afklauteren en terecht komen bij een verstopt top restaurant. Genieten. 5 dagen Corfu was eigenlijk een samenvatting van de samenwerking tussen Pieter en mij en de ontwikkeling van Gewoon Lekker Leven in de ruim 10 jaar van samenwerking. Altijd oprecht, altijd op zoek naar het beste en daarbij soms een foutje maken en teleurgesteld worden. Maar dan zijn we er altijd voor elkaar, maken een grap en gaan verder. In de tussentijd genieten en gebieden opzoeken waar niet iedereen gaat. Buiten de comfort zone durven stappen en samen is dat gemakkelijker dan alleen. Pieter, deze blog is voor jou! Ik ben blij dat je de kroeg ingeruild hebt voor “Gewoon Lekker Leven”, bedankt voor al onze jaren samen binnen het bedrijf, bedankt voor de rondleiding door Corfu, bedankt voor wie je bent! Met plezier, vertrouwen en energie kijken Pieter en ik uit naar de toekomst van Gewoon Lekker Leven. We zijn bezig om komend jaar ons 15 jarig bestaan met jullie te vieren. We zullen blijven ontwikkelen, groeien en soms een foutje maken. Prachtig om dat samen te kunnen doen, ook met ons mooie team! Fijn de waardering zo vaak te voelen van jullie, onze klanten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Prinsjesdag - wat verandert er?

Ook met een "demissionair kabinet" is de derde dinsdag van september gewoon Prinsjesdag en worden de fiscale plannen duidelijk gemaakt. In de bijlage onderaan, de uitwerking hiervan. Opvallend vinden

Het is wel een ding om te stoppen

1 maart 2022 was het definitief. Paul en Carolien Sanders en Robert Felius verkochten hun restaurants Tamboer en Hildernisse in Middelburg. Nu een jaar later blikken we terug op ondernemerschap in d

bottom of page