top of page

Dat was 2022...

Sommige gesprekken maken diepe indruk en dit jaar was dat o.a. het gesprek met Siamak Tagari, eigenaar van The Juice bar in Vlissingen. Siamak komt oorspronkelijk uit Iran en vertrok zelfstandig als jongvolwassene naar West Afrika. Daar beleefde hij zijn “universiteit”. Geen universiteit waar hij in een groot gebouw dagelijks lessen volgde, maar de universiteit van het leven. In contact zijn met veel verschillende mensen. Luisteren, leren en ontwikkelen. In Gambia ontmoet hij zijn Nederlandse vrouw en samen verhuizen ze naar Nederland om hier hun drie kinderen te kunnen laten opgroeien. De wijsheid uit Iran, West Afrika en Nederland combineert hij om zijn droom te realiseren: investeren in de volgende generatie.


Wat zijn de belangrijkste lessen die Siamak meegeeft? Er zijn twee keuzes in hoe het leven te leven: de negatieve of de positieve variant. De keuze is aan jou. Duidelijk is dat Siamak de positieve variant heeft gekozen. Zijn levensmissie is het bouwen van een concept welke gebaseerd is op de natuur. Eten, drinken, leven zoals de natuur het bedoeld heeft. We zijn zover verwijderd van de natuur en dat is wat Siamak ons wil meegeven. De natuur biedt zoveel moois en biedt alle antwoorden op de problemen van vandaag. Siamak ontwikkelde juices waarbij hij de lokale Nederlandse groente en fruit combineert met kruiden uit Iran en West-Afrika. Zijn wijsheid is ongekend en gaat verder dan eten en drinken. Als ondernemer denkt hij micro, ofwel: gebruik lokale partijen, werk samen met korte lijnen en creëer daarmee onafhankelijkheid. Ontwikkel iets goeds, voeg waarde toe en heb plezier. Dat is zijn motto en dat wil hij meegeven aan de huidige, maar vooral ook aan de nieuwe generatie. Ik heb nooit gewerkt, alleen gecreëerd zegt Siamak en dat is een prachtig en inspirerend motto. Snel groeien door te verkopen via de grote supermarkten? Nee natuurlijk niet! Dan moet het product aan hun eisen worden aangepast en moeten bijvoorbeeld giftige e-nummers worden toegevoegd. Groei stap voor stap, via mond tot mond! De groei gaat weliswaar veel langzamer, maar geeft veel meer voldoening en uiteindelijk ook rendement. Echt rendement, duurzaam rendement.


Waarom dit verhaal over Siamak? Simpel! Het afgelopen jaar spraken we weer velen! Uiteraard onze trouwe en groeiende groep klanten, maar ook steeds meer geïnteresseerden in ons concept. De Corona jaren, de energiecrisis, de inflatie, werkdruk en tekort aan grondstoffen zorgen voor uitdagingen. Uitdagingen die voor steeds meer mensen voelen als onmogelijke opdrachten. Daarbij is de druk om de beste versie van jezelf te leven groot. We zien prachtige plaatjes op social media en willen allen voldoen aan het ideale plaatje. Ons brein wordt overspoeld met prikkels (ruim 11 miljoen per seconde) en moet maar de juiste keuzes maken. Maar wat zijn de juiste keuzes? Wie wil ik zijn? Is het leven overleven geworden?


Onze ervaring van het afgelopen jaar is dat minder meer wordt. Bewuste keuzes maken. De sneltrein verlaten voor een stoptrein en met regelmaat even letterlijk stilstaan. Ben ik goed bezig? Wat voel ik in mezelf? Maak ik de positieve keuze of ga ik onbewust mee met de negatieve tendens in de maatschappij?


Met trots kijken wij terug op vele prachtige gesprekken bij ons op kantoor. “Jullie zijn mijn spiegel”, “wij durven nu keuzes te maken”, “eindelijk weten we waar we aan toe zijn”, zijn mooie uitspraken die wij ontvingen dit jaar. En dat is precies wat wij willen betekenen. Financieel inzicht bieden en daarbij vragen durven stellen om “gewoon lekker te leven”.

We zijn dit jaar weer behoorlijk gegroeid en horen ook de waarschuwingen om onze persoonlijke werkwijze te behouden. Dit beseffen we goed en daar werken we hard aan. Optimalisatie van processen zodat we zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan onze klanten. Een inspirerend voorbeeld blijft daarbij Jos de Blok van Buurtzorg Nederland. Hij groeide van een team van vier mensen naar 13.000 medewerkers. Zijn lessen gebruiken wij in onze groei. Persoonlijk contact met vaste mensen die werken vanuit teams is daarbij de strategie.


Komend jaar zijn er voor iedereen volop uitdagingen en onzekerheden. Maar dat is misschien wel de beste les van de laatste jaren. Het leven biedt onzekerheden, wees daar zeker van. Laten we samen hierin bewegen en de meest passende keuzes maken waarbij actueel inzicht in je financiële situatie en je levenswensen het fundament zijn en blijven. Stap voor stap en betrek de wetten van de natuur bij de keuzes en dan zijn wij overtuigd dat 2023 een jaar van verandering in positiviteit gaat zijn.

Komend jaar zullen wij jullie begeleiden vanuit een groter team. We zijn bezig met het aantrekken van nieuwe medewerker(s). Tips hierbij zijn natuurlijk altijd welkom. Daarbij gaan wij komend jaar verhuizen naar Goes. Wij verwachten dat dit in juni zal gaan gebeuren en ten slotte willen wij alvast aankondigen dat wij jullie gaan inspireren op woensdagavond 13 april a.s. in één van de meest inspirerende plekken van Goes. Uiteraard zorgen we deze avond voor inhoud die ook inspirerend en tegelijk uitdagend zal zijn.


In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw is ons kantoor gesloten. Voor spoedgevallen zijn Pieter (06-14601644) en Maurice (06-12181416) te bereiken. In onze abonnementen staat vermeld dat het abonnementstarief jaarlijks verhoogd wordt met de consumentenprijsindex. Deze staat momenteel ruim boven de 10%. Wij hebben besloten het tarief niet te verhogen met dit bedrag, maar de verhoging te beperken tot 4,5%.

Wij kijken uit naar het nieuwe jaar en voelen de positieve energie. Dank voor jullie vertrouwen in ons en met veel plezier beleven we samen het jaar 2023.

Team Gewoon Lekker Leven

Recente blogposts

Alles weergeven

Prinsjesdag - wat verandert er?

Ook met een "demissionair kabinet" is de derde dinsdag van september gewoon Prinsjesdag en worden de fiscale plannen duidelijk gemaakt. In de bijlage onderaan, de uitwerking hiervan. Opvallend vinden

Het is wel een ding om te stoppen

1 maart 2022 was het definitief. Paul en Carolien Sanders en Robert Felius verkochten hun restaurants Tamboer en Hildernisse in Middelburg. Nu een jaar later blikken we terug op ondernemerschap in d

Kommentare


bottom of page