top of page

Gewoon Lekker Leven met Remco ClaassenRemco is iemand die gedurende de 15 jaar dat wij met “Gewoon Lekker Leven” bestaan regelmatig op ons pad kwam. Als spreker op bijeenkomsten waar wij kwamen, als spreker op twee evenementen die wij zelf organiseerden, tijdens een training voor ons eigen team en als gesprekspartner van mij (Maurice) om te leren van de inzichten van Remco zodat wij onze klanten nog beter kunnen helpen.


Voor diegene die Remco niet kennen: Remco is een kruising tussen leiderschapsgoeroe Stephen Covey en cabaretier Hans Teeuwen. Inspirerende kennis met geweldige humor. Remco schreef verschillende boeken (Ik, Wij, Verbaal meesterschap) en is de meest gevraagde spreker in Nederland als het gaat om persoonlijk leiderschap en groei. Dat is genoeg over de persoon Remco. Waarom zijn gesprekken met Remco altijd zo energiek, inspirerend, maar vooral waardevol voor jouw gewoon lekker leven?


Remco is zelf het voorbeeld van iemand die “succesvol” was, maar niet “gewoon lekker leefde”. Remco werd tijdens zijn eerste jaren in het werkveld al snel een succesvol commercieel manager in de IT. Remco was opgeleid in dit vakgebied en kon nog “lullen” ook. Dat was uniek en zo kwam hij in de sales terecht. Verkopen was echt zijn ding en klanten liepen weg met hem. Maar wie liep vooral weg met hem? Zijn baas, want Remco scoorde fantastische cijfers! Een interessante uitspraak die ik zelf ooit hoorde is: “Wat je goed kan, vind je ook vaak leuk”. Zowel op school als later in het werkveld, wordt veel tijd (en geld) besteedt om te ontdekken wat je goed kan en vervolgens wordt gezorgd dat je je hierin verder kan ontwikkelen. Waarom? Als je iets goed kan, zorgt het vaak voor waarde en daarmee in onze samenleving voor geld.


Probleem en eye-opener voor Remco was echter dat sales iets is wat hij goed kon, maar het kostte hem energie. Remco werd er niet gelukkig van! Het betekent dat het niet zo is dat wat je goed kan ook altijd leuk hoeft te zijn. En dat is een interessant inzicht! Om “gewoon lekker te leven” is het niet genoeg om te weten wat je goed kan en daarmee genoeg te verdienen voor jouw “gewoon lekker leven”.


Naast iets goed kunnen, is het essentieel dat je het ook leuk vindt. Hoe ontdek je dit, is een vraag aan Remco. Hoe ontdekte Remco dit? Tijdens de jaren dat Remco als commercieel manager werkte had Remco gevraagd of hij trainingen mocht verzorgen aan collega’s. Dit leek Remco leuk. Wat was het antwoord van zijn baas? “Prima als je dit naast je werkt doet, wellicht leren je collega’s er nog wat van”. Remco’s baas was allang blij dat hij Remco kon binnenhalen en Remco beloven dat hij eens per maand een training mocht verzorgen, was dan iets wat gemakkelijk te accepteren was. Wat bleek na enige tijd? Remco zijn batterij liep leeg in zijn werk, maar hij laadde weer volledig op tijdens het geven van trainingen. Remco gaat al “kwispelen” bij de gedachte dat hij een training of presentatie mag verzorgen.


Hoe voel je je voordat je iets doet, hoe voel je je tijdens en hoe voel je je erna zijn drie zinnen welke inzicht kunnen geven of je iets leuk vindt. Laad jouw batterij zich op of verlies je energie van hetgeen je doet? Velen gaan klunend door de waan van de dag en laten de energielek afkopen met geld. Dit is geen “gewoon lekker leven”!


Waar krijg jij energie van? Volgens Remco begint het met introspectie, ofwel naar binnen keren. Wie ben je eigenlijk? Wat kan je goed en vind je ook leuk om te doen? Wat wil je bereiken in je leven? Mooie vragen welke onderdeel zijn van het financieel levensplan welke wij maken met jullie (onze klanten). Eerst koers zetten en dan de zeilen de juiste kant op zodat doelen en daarmee je eindhaven bereikt kan worden.


Naast gesprekken met Remco werken wij al langer samen met neurowetenschapper Wouter van den Berg. Met Wouter kunnen wij o.a. inzicht geven in jouw DNA en andere persoonlijkheidskenmerken waarbij o.a. valkuilen aan het licht komen die zorgen dat volledig “gewoon lekker leven” (nog) niet lukt. Iedere keer dat wij met deskundigen spreken, zijn zij enthousiast over ons concept. Waarom? Omdat ze allen aangeven dat een financieel fundament zorgt voor rust en vertrouwen om te kunnen groeien naar echt “gewoon lekker leven”. Daarnaast geeft Remco ook aan dat na zijn training velen hun koers bepaald hebben, maar vervolgens zich weer verliezen in de waan van de dag. Kan je structureel veranderen zonder hulp? Remco denkt dat dit heel lastig is. Wat wij denken is niet belangrijk. Voor degenen die willen veranderen met hulp, zijn wij er graag!


Om het onderwerp persoonlijk leiderschap, een plan hebben en hoe te veranderen (vanuit ook neurowetenschappelijke inzichten) nader op de kaart te zetten, zullen we weer verder gaan met het organiseren van “rond de tafel” sessies welke we vanaf ons nieuwe kantoor in Goes prima kunnen organiseren. Hier twee data waarop je je kan aanmelden en dan zullen we je de uitnodiging sturen:


- Dinsdag 13-06 van 16.00 uur tot 18.00 uur

- Dinsdag 04-07 van 16.00 uur tot 18.00 uur


Per sessie kunnen er maximaal 10 deelnemers aanwezig zijn. Heb je interesse? Laad het ons weten via info@gewoonlekkerleven.nl.

Recente blogposts

Alles weergeven

Het ondernemersavontuur van Leuntje en Merien

Merien is 36 jaar oud en woont sinds vorig jaar in zijn eerste koopwoning in Yerseke samen met zijn 2 jaar jongere verloofde Leuntje. Merien is vijf jaar geleden gestart met zijn eigen sportschool met

Commentaires


bottom of page