top of page

Hoe is het?

Deze vraag stellen we elkaar meerdere keren per dag, toch? En wat is het “gemiddelde” antwoord? Goed. Ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik automatisch “goed” antwoord. Maar hoe gaat het nu echt met “Gewoon Lekker Leven”?


In April hielden wij in de Grote Kerk in Goes onze inspiratieavond waarbij 250 mensen aanwezig waren. We vierden die avond ons 15 jarig bestaan en de verhuizing naar Goes. Ondertussen zijn we een half jaar verder en constateren we dat deze inspiratieavond het startschot lijkt te zijn geweest van een behoorlijke groei. Waar we in het verleden actief op zoek gingen naar nieuwe klanten, blijken vele van jullie prachtige ambassadeurs te zijn die doorvertellen wat wij doen en waarom. Wekelijks worden wij benaderd door enthousiaste mensen die kennis willen maken met “Gewoon Lekker Leven”. Dank hiervoor!


Hoe gaan wij om met deze groei? Het afgelopen jaar hebben wij drie nieuwe teamleden kunnen verwelkomen. Allereest kwam Daniël Six Dijkstra. Daniël rondde dit jaar zijn master finance & control af, heeft al veel ervaring binnen dit vakgebied en richt zich enerzijds op de dooronwikkeling van onze afdeling financiële administratie en anderzijds bouwt hij zijn eigen klantportefeuille op. Deze maand startte Jessica Rietveld. Jessica heeft de afgelopen drie jaar gewerkt bij ABAB en is een versterking voor onze afdeling financiële administratie. Ten slotte zal per 1 december a.s. Vera de Jong ons team versterken. Vera zal zich met name richten op de marketing en communicatie en zal de gastvrouw zijn om jullie op kantoor plezierig te ontvangen en te voorzien van goede koffie en/of thee.


Groei betekent ook verandering. Het betekent zaken ook loslaten, delegeren en het belangrijker worden van processen. Eigenaarschap is een term die veel gehoord is, maar regelmatig ontbreekt bij organisaties. Hoe creëren wij dit binnen ons team en hoe zorgen we dat de kwaliteit naar jullie geborgd blijft?


Iedere medewerker heeft de beschikking over een coach waarmee hij of zij ieder kwartaal spart. Uit dit gesprek ontstaat een ontwikkelplan. Geen plan dus die opgedrongen wordt door ons als werkgever, maar een plan welke voornamelijk komt uit onze medewerkers zelf. Hierna gaan we intern het gesprek aan hoe dit plan effectief geïmplementeerd kan worden zodat win-win ontstaat. Aan het einde van dit proces is er een teamsessie welke begeleidt wordt door een coach die zorgt dat de “moeilijke” onderwerpen op een veilige manier besproken kunnen worden. Afgelopen week hadden we weer zo’n sessie en constateren we hoe gelukkig we zijn met ons team en de ontwikkeling.


Gaat dan alles goed? Nee, ook bij ons niet. Ook wij zijn mensen die nog veel te leren hebben. Maar hoe leren wij? Met de kennis dat ieder mens anders is en anders reageert kan samenwerken een grote uitdaging zijn. Met onze samenwerkingspartner Braincompass hebben wij van ieder teamlid in beeld hoe deze “geprogrammeerd” is, ofwel wat de automatische reactie is bij samenwerken en eventuele stress. Prachtig dat dit wetenschappelijk in beeld gebracht kan worden en nog mooier als we van elkaar deze inzichten hebben. Wat ontstaat? Herkenning, begrip en verbinding. Zelf heb ik me hierin de afgelopen periode verdiept en ben geslaagd voor de opleiding “Braincompass Team Navigator”.


Waarom is samenwerken zo lastig en voelen we ons regelmatig niet veilig om ons te uiten? Dat is precies waar deze opleiding overgaat. Blij dat wij deze kennis binnen boord hebben en zo als individu en als team kunnen blijven ontwikkelen om jullie zo goed mogelijk te kunnen bijstaan.


Zodoende geloven wij klaar te zijn voor verdere groei en kijken wij uit naar de toekomst. Interesse om eens te sparren over dit onderwerp? Het komt aan bod tijdens de laatste “rond de tafel” sessie van dit jaar die we organiseren op 12 december (uitnodiging bijgevoegd). Bij interesse graag een mail naar info@gewoonlekkerleven.nl

Uitnodigingsbrief rond de tafel sessie (1)
.pdf
Download PDF • 322KB

Recente blogposts

Alles weergeven

Van Crisis naar Kansen

In 2023 steeg het aantal faillissementen met meer dan 50% blijkt uit de cijfers vanuit het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Is dat iets om van te schrikken? De grote lijn Opmerkelijk is dat i

bottom of page