top of page

Pas op voor de Blue Monday

De derde maandag van het nieuwe jaar (15 januari) komt eraan. Een Brits psycholoog riep deze dag in 2005 uit tot meest deprimerende dag van het jaar en noemde deze derde maandag van het jaar de “Blue Monday”. Waarom?Kerst is net achter de rug, de goede voornemens liggen vaak alweer in de prullenmand en het koude, regenachtige januariweer zorgt voor de rest. De kleur blauw wordt door de betreffende psycholoog geassocieerd met een depressieve gemoedstoestand. Is het wetenschappelijk aangetoond dat deze de meest deprimerende van het jaar is? Nee, dat (nog) niet. Maar steeds meer mensen spreken erover dus er zal wellicht een kern van waarheid in de uitspraak van de Britse psycholoog zitten.

 

Wat te doen? Allemaal vrij nemen, onder de dekens kruipen en deze dag voorbij laten gaan? Of zien wij het anders?

 

Vanzelfsprekend zien wij het anders! Wat de wetenschap immers wel heeft bewezen is dat onze gedachten als een soort magneten werken. Wat je aandacht geeft groeit immers en dat noemen we de wet van de aantrekkingskracht. Als we dus denken dat 15 januari a.s. de meest deprimerende dag is, onze voornemens dan wel in de prullenbak zullen liggen en het ook wel slecht weer zal zijn, is de kans op een fijne dag minimaal. Daarom doen wij hier niet aan mee, bedenken wij niet wat we NIET willen maar vooral wat we WEL willen.

 

Vele topsporters zijn ons al voorgegaan. Zij visualiseren hun training, wedstrijd om uiteindelijk tijdens de echte wedstrijd maximaal te kunnen presteren. Het inzicht dat we met onze gedachtes invloed kunnen hebben op ons leven, zorgt dat het logisch is beter positieve gedachtes te hebben en daarmee een “gewoon lekker leven” te creëren. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, horen wij regelmatig. Klopt deze uitspraak?

 

Als je je realiseert dat 95 tot 98% van onze gedachtes en daarmee je handelingen onbewust plaatsvinden, klopt deze uitspraak. De maatschappij is behoorlijk negatief en deze negativiteit heeft een behoorlijke invloed op onze gedachtes. Het is dus een uitdaging positieve gedachtes te hebben en daarmee een positiever, energieker en fijner leven te creëren. Maar het kan natuurlijk wel!

 

Neem dagelijks 10 minuten de tijd om te kijken wat goed gaat, wat fijn was en waar je een goed gevoel bij had. Vanuit de financiële kant van Gewoon Lekker leven constateren we bijvoorbeeld dat de hypotheekrente weer aan het dalen is, afgelopen jaar een behoorlijk goed beursjaar was en de financiële resultaten van de meeste bedrijven behoorlijk positief zijn. Maar wat is het beste advies?

 

Tot in de treuren kunnen we dit herhalen: heb een plan, heb een visie, stel doelen! Zorg voor een inspirerende visie. Tijdens de Kerstdagen las ik een boek en daarin werd gesproken over een onderzoek onder 95 jarigen waarbij hen de vraag werd gesteld: “Wat zou je in je leven veranderd hebben met de kennis van nu”? Drie punten werden voornamelijk genoemd:

1.       Meer tijd nemen voor reflectie en meer genieten van het moment

2.       Meer risico’s nemen

3.       Iets moois nalaten wat voortleeft als ik er niet meer ben

 

Mooie inspiratie, toch? Heb jij goede voornemens voor 2024? Wat is jouw visie en plan? Zorg wat ons betreft in ieder geval voor positieve energie. Waarom? Ons hart heeft een elektrisch veld. Het hart fungeert als emotiegeleider en straalt via het elektromagnetische veld naar elke cel van je lichaam uit hoe je je voelt. Dit energieveld kan tot op 3 meter afstand worden gedetecteerd. Jouw positiviteit zal dus invloed hebben op jezelf, maar ook op jouw omgeving.

 

Hoe creëer je jouw gewenste leven? Door dit leven te kennen en te visualiseren. Wij zullen dit jaar in ieder geval onze positieve energie met jullie delen. Naast de gebruikelijke positieve gesprekken, blogs,  zullen we weer bijeenkomsten organiseren zoals de “rond de tafel” sessies.

 

Wil je n.a.v. bovenstaande verder werken aan jouw (bedrijfs)plan, een strategie bepalen of gewoon eens klankborden? Heb je ideeën of suggesties voor ons? Graag een bericht naar info@gewoonlekkerleven.nl. Op naar een energiek, positief en inspirerend 2024….en laat 15 januari een fantastische dag zijn.

Recente blogposts

Alles weergeven

Gewoon lekker op vakantie!

De vakantieperiode breekt komt er weer aan, ongeveer 75% van de Nederlanders boekt een vakantie in de zomer. Maar hoe ziet ons financiële va

Comments


bottom of page