top of page

Van Crisis naar Kansen

In 2023 steeg het aantal faillissementen met meer dan 50% blijkt uit de cijfers vanuit het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Is dat iets om van te schrikken?


ivan accountancy

De grote lijn

Opmerkelijk is dat in 2022 het aantal faillissementen relatief meevalt. In de Corona-jaren heeft de overheidssteun gezorgd voor weinig faillissementen. Daardoor is in 2023 een behoorlijke stijging te zien ten opzichte van 2022. Daar tegenover is het goede nieuws dat het consumentenvertrouwen al maanden steeds positiever wordt… of wellicht beter gezegd, minder negatief.


Dit ondanks de onzekerheid die er afgelopen jaren is ontstaan door:

  • Volatiele woningmarkt

  • Pandemie

  • Personeelstekorten

  • Energiecrisis

  • Internationale conflicten


Het is geen wonder dat het vertrouwen in de politiek en economie een behoorlijke “deuk” heeft gehad. Bijzonder mooi om te zien dat ondanks alle onzekerheid en negatieve berichten, het vertrouwen toeneemt!


Optimisme

Wij merken bij onze relaties een toename in ondernemers die durven te investeren in groei. Van nieuwe panden, nieuwe machines tot uitbereiding van personeelsbestand. Andere ondernemers nemen de stap van eenmanszaak of v.o.f. naar “B.V.”. Fantastisch om te zien dat ondernemers hun weg blijven vinden, ondanks alle uitdagingen. Daar is lef voor nodig!


Gewoon Lekker Leven

Hoe maak je de beste keuze om wel of niet te investeren? In ons optiek bouw je het beste op basis van een goed fundament: een “financieel levensplan”. Elke keuze in het bedrijf heeft namelijk gevolgen voor privé (en andersom!). Met inzicht in beide plaatjes kan met vertrouwen de juiste keuze gemaakt worden… want dat is waar ondernemerschap uiteindelijk om draait!


Wij zullen ook dit jaar onze werkwijze verder ontwikkelen om onze relaties steeds beter te kunnen helpen om hun “gewoon lekker leven” te realiseren. Ben jij ondernemer en ben je benieuwd naar onze unieke aanpak? Heb je plannen om te starten, investeren, personeel aan te nemen of overweeg je bijvoorbeeld een B.V.? Voel je vrij om te reageren op deze blog en een van ons neemt contact op voor een bakje koffie of thee bij ons op kantoor! 😊


FiscKwartaaltje

Elk kwartaal delen wij het FiscKwartaaltje (bijlage). In dit kwartaal lees je diverse tips op basis van actuele fiscale ontwikkelingen.


Vragen en/of opmerkingen hierover? Neem gerust contact op!


Zie hier de bijlage

gewoon-lekker-leven_Fisckwartaaltje-Nr1
.pdf
Download PDF • 990KB

Recente blogposts

Alles weergeven

Pieter en Maurice, ieder een eigen weg

De meesten van jullie weten dat we met ons team inmiddels alweer bijna een jaar met trots in ons nieuwe kantoor in Goes aan het werk zijn. We zijn overladen met positieve reacties en daar zijn we trot

Comments


bottom of page