top of page

Inspiratie: Cavalluna!
“Gewoon Lekker Leven” blijkt lastiger dan ooit. Terwijl ik nog geen half jaar geleden regelmatig schreef dat in Nederland 1 miljoen Nederlanders rondlopen met burn-out klachten, blijkt dat de teller niet meer stopt bij de 1,5 miljoen. In 2022 bleek dat 1,2 miljoen Nederlanders de website van Geldfit bezocht (een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute – een samenwerkingsverband van gemeenten, bedrijven en andere instellingen om mensen met zorgen over schulden te helpen). Denk dan nog eens aan het bizarre aantal van 1,2 miljoen Nederlanders dat dagelijks antidepressiva slikt en de conclusie is snel getrokken: het gaat niet goed met de maatschappij.


Wat betekent dit voor jou? Hoe staat het met jouw “gewoon lekker leven”? Is het nog mogelijk om fijn te ondernemen, een leuke baan te hebben of te genieten van pensioen in de huidige tijd? Voorbeelden dat het niet goed gaat zijn er genoeg, maar er zijn ook voorbeelden dat het anders kan en dat de boodschap helder is: “Gewoon Lekker Leven” begint bij jezelf!


Wie ben jij? Slachtoffer van de wereld of activitst die initiatief neemt en zijn of haar eigen plan maakt?


Afgelopen week was ik in Ahoy Rotterdam met mijn vrouw en dochter. Een paardenshow zou onze dochter wel leuk vinden, dacht mijn vrouw en laat ik maar meegaan. Zonder verwachtingen neem ik plaats in het gigantische Ahoy en lees dat in eerdere edities ruim 20.000 mensen in totaal naar Ahoy kwamen voor deze “paardenshow”. Naast Rotterdam treden deze mensen in nog 31 landen op! Langzaam stijgen mijn verwachtingen.


En vervolgens worden we gedurende ca. 2,5 uur getrakteerd op beeldschone paarden, eersteklas paardrijkunst, imposante scenes en muziek vol gevoel – verpakt in een fantastisch en inspirerend verhaal. “Secret of Eternity” is de titel. Het geheim van oneindigheid. En wat is het geheim? Liefde! Simpeler dan dat wordt het niet. Wat kan ik hier dan mee, hoor ik je nu denken. Graag deel ik hierover mijn gedachten.


Het team van Cavalluna bestaat uit een verzameling mensen en paarden uit 7 landen. Samen weten zij een show te maken die nauwelijks te verzinnen is. De verbinding tussen mens en paard is bijzonder, maar ook de verbinding tussen de mensen uit verschillende landen en culturen. Dit wordt ook gespeeld in het verhaal. Verschillende groeperingen die in eerste instantie vooral tegen elkaar zijn. Immers “anderen” zijn een potentieel gevaar. Zien we dat in de realiteit ook? Zeker! Maar wat als je de rust neemt, elkaar echt ontmoet en liefde voor het leven als basis ziet? Dan ontstaat verbinding, energie en magie.


Tijdens de show zien we mensen met passie. Het is ook voelbaar. De energie van de artiesten wordt overgedragen op het publiek. Tijdens de show is er een stem die het verhaal kort vertelt om de boodschap van de show nog krachtiger te maken. Wees dankbaar voor het leven! Wees bewust dat je leeft en bedenk dan wat nodig is om een fijn leven te leven. Verbindt, heb lief, eet en drink gezond. Zo puur, simpel en logisch.


Natuurlijk heeft het team van Cavalluna ook moeilijke tijden meegemaakt tijdens de Corana periode. Alle shows werden geannuleerd en onbekend was wanneer weer opgetreden kon worden. Financiële onzekerheid, maar ook onzekerheid wanneer je je passie weer kan uitoefenen. Wat hield hen op de been? Passie voor het leven! Dat is volgens mij het antwoord. Hun passie voor paarden, entertainen en inspireren is zo sterk dat ze door bleven oefenen om klaar te zijn als ze weer mochten. Is er dan nooit twijfel? Natuurlijk wel, maar de kracht van passie en een levensmissie is sterker.


Het leven biedt iedereen uitdagingen! Het gevaar is dat we meegetrokken worden in de teneur van de maatschappij. De ambitie met Gewoon Lekker Leven is jullie te inspireren het tegenovergestelde te doen. Het leven zoals het is omarmen en van elke situatie de mooiste versie maken. Door alleen al deze intentie te hebben, zo laat de wetenschap zien, zal je energie frequentie hoger zijn hetgeen een positief resultaat heeft voor je gezondheid, gemoedstoestand en volgens ons dan ook voor je totale “gewoon lekker leven”.


Wat is jouw passie? Wat is jouw levensmissie? Wat is jouw plan? Kies bewust hoe jij je leven wil invullen en zorg dat je niet onbewust in de plannen van anderen wordt ingezet. Kennis van de werking van ons brein is daarbij interessante materie om te beseffen waarom we denken en doen wat we doen. Over “jouw plan” en de basiswetten van de werking van ons brein, starten we binnenkort weer met het organiseren van de “rond de tafel” sessies. De eerstkomende staat gepland op dinsdag 4 juli en de sessie erna op dinsdag 5 september. De sessie van 13 juni moesten we nog even uitstellen, omdat de punten nog niet op de i stonden in ons nieuwe kantoor. Ondertussen is dat wel zo en zijn we er klaar voor. Per sessie maximaal 10 personen dus meld je snel aan als je erbij wil zijn (via info@gewoonlekkerleven.nl).


Veel inspiratie gewenst en check gerust de site www.cavalluna.com ter inspiratie.Recente blogposts

Alles weergeven

Eric van ’t Zelfde: “Relatie brengt prestatie”

Jaarlijks organiseert onze samenwerkingspartner NNEK/Fondsenplatform een “meesterklas”. Tijdens deze dag was Eric van ’t Zelfde één van de sprekers en zijn verhaal boeide enorm! Voor degene die de naa

Gewoon Lekker Luisteren

Deze week een andere blog dan gebruikelijk. Maurice was deze week uitgenodigd in Amsterdam bij Michiel van Vught om deel te nemen aan zijn podcast "Je geld en/of je leven". Maurice vertelt in deze pod

Kommentare


bottom of page