top of page

Toekomstperspectief

Afgelopen week deelden we n.a.v. Prinsjesdag het “FiscKoffertje”. Wat zijn de gevolgen en welk perspectief is er? Deze twee vragen zijn interessant en leven onder velen. Daarom een beschouwing vanuit de kant van ons “Gewoon Lekker Leven”.


Zoals een ieder kan constateren is het politieke landschap verdeeld en eigenlijk uit elkaar gespat. We hebben (wederom) een demissionair kabinet en in november zullen nieuwe verkiezingen worden gehouden. Traditionele sterke partijen hebben het moeilijk terwijl nieuwe, populaire partijen moeite lijken te hebben om continuïteit te bieden. Duidelijk is de vraag vanuit de samenleving naar duidelijkheid, een begrijpbare koers en echt leiderschap. Kunnen we dit verwachten vanuit Den Haag? Zo verdeeld als de landelijke politiek momenteel is, is deze verwachting niet reëel. De populariteit van de ene politieke partij kan binnen een paar jaar omslaan en een ander staat op omdat er een nieuwe kwestie prioriteit lijkt te hebben. Een consistent beleid voor de lange termijn lijkt dan ook een utopie.


Is dit vervelend? Ja, dat vinden wij wel. Hoe kan je keuzes maken voor de verre toekomst als het politieke landschap continu verandert en daarmee ook het beleid? Enkele concrete vragen die wij regelmatig bespreken op kantoor:

- Is ondernemen nog aantrekkelijk in deze tijd of wordt het steeds lastiger?

- Is ondernemen binnen een B.V. structuur interessanter dan ondernemen als IB-ondernemer?

- Is het nog rendabel te investeren in onroerend goed?

- Is het met de huidige wetgeving beter om vermogen over te zetten naar een B.V. en van daaruit verder beleggen?

- Wat zijn de verwachtingen m.b.t. de ontwikkeling van de rente in perspectief van sparen en financieren?

- Is “pensioneren” nog bereikbaar en wat is hiervoor nodig in het kader van inflatie en rendement?


Hieronder delen wij onze visie m.b.t. de politieke ontwikkelingen en bovenstaande vragen. Graag voegen wij hieraan toe de ontwikkelingen op wereldniveau. De wereld verandert immers sneller dan ooit. Oorlogen, natuurrampen en een enorm toenemend aantal vluchtelingen wereldwijd. Zet het journaal maar eens aan en we worden overspoeld met verdriet en ellende. Is er eigenlijk nog perspectief?


Jazeker! Wij geloven daar zeker in! Volgens ons is het vooral belangrijk te realiseren waar we invloed op hebben en waar niet. Wij hebben geen (directe) invloed op factoren die spelen op wereld- of nationaal niveau. Is het dan verstandig om ons hier druk om te maken? Nee, is het eenvoudige antwoord. De praktijk werkt voor velen anders. Klagen lijkt logisch en is gemakkelijk. Deze tendens zien we ook in de maatschappij. Maar wat schieten we daarmee op? Niks! Sterker nog, het wordt alleen maar erger. Belangrijk is volgens ons, ons te realiseren waar we WEL invloed op hebben. Denk eens na over de volgende vragen:

- Wie wil ik zijn als mens?

- Wat wil ik met mijn bedrijf?

- Hoe wil ik later herinnerd worden?


Wij geloven dat verandering begint bij een ieder als individu. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat onze hormonale status, ofwel de energie die wij voelen en daarmee uitstralen (bijvoorbeeld blij, energiek en gelukkig t.o.v. boos, teleurgesteld en verdrietig) besmettelijk is. Wat als wij morgen opstaan en zorgen voor een positieve houding. Dan “besmetten” wij een ieder die wij deze dag tegenkomen. Met Gewoon Lekker Leven hebben wij ondertussen ongeveer 250 klanten. Stel wij gaan met zijn allen vanaf morgen anderen “besmetten” met een “gewoon lekker leven” virus. Als we allen per dag 20 mensen ontmoeten inspireren en raken wij al snel 5.000 mensen per dag. Stap voor stap, met geduld, maar vooral met een glimlach geloven wij een verschil te kunnen maken.


Alle (fiscale) vragen zijn daarmee natuurlijk niet opgelost! Per geval kan het antwoord anders zijn en het mooie van onze methode is dat wij inzicht en grip hebben op het geheel en daarmee passend het beeld kunnen schetsen zodat jullie als klant aan het roer kunnen blijven staan van jullie “gewoon lekker leven”. Onderhoud van jullie levensplan wordt steeds belangrijker en urgenter. Trots zijn wij dan ook op onze methode en dat een groeiende groep mensen deze methode omarmen.


Op individueel niveau zullen wij tijdens de gesprekken met jullie antwoorden creëren naar de toekomst. Daarnaast organiseren wij met regelmaat “rond de tafel” sessies. Het onderwerp hiervan is momenteel “breinkennis”. Hele fijne kennis in deze tijd. Maar wij kunnen ons voorstellen dat er andere onderwerpen “leven” waarbij het prettig zou kunnen zijn om deze in groepsverband te bespreken. Als je een onderwerp weet of als je wil reageren n.a.v. bovenstaande, mail naar maurice@gewoonlekkerleven.l en wij zullen kijken wat wij kunnen faciliteren.


Onze visie is en blijft jullie inspireren en helpen bij jullie “gewoon lekker leven”. Laten we samen een verschil maken!Recente blogposts

Alles weergeven

Eric van ’t Zelfde: “Relatie brengt prestatie”

Jaarlijks organiseert onze samenwerkingspartner NNEK/Fondsenplatform een “meesterklas”. Tijdens deze dag was Eric van ’t Zelfde één van de sprekers en zijn verhaal boeide enorm! Voor degene die de naa

Gewoon Lekker Luisteren

Deze week een andere blog dan gebruikelijk. Maurice was deze week uitgenodigd in Amsterdam bij Michiel van Vught om deel te nemen aan zijn podcast "Je geld en/of je leven". Maurice vertelt in deze pod

Comments


bottom of page