top of page

Werken als een amateur(geschreven door Maurice, september 2023)


Laatst las ik dat de werkende Nederlandse man gemiddeld 69.000 uur werkt in zijn leven en dat vrouwen gemiddeld 44.000 uur werken. Dat zijn heel veel uren en daarmee is werken een belangrijk onderdeel van je “gewoon lekker leven”.


Welk advies geven wij dan graag mee? Werk als een amateur! Dat klinkt misschien vreemd, maar is volgens ons volstrekt logisch. Een amateur wordt vaak gezien als minderwaardig t.o.v. een “professional”. Als we het woord “amateur’ echter nader bekijken en opzoeken wat de oorsprong is van dit woord, ontstaat een interessant inzicht. Het woord “amateur” is namelijk afgeleid van het Latijnse woord amare, dat liefhebben betekent.


Wat als je je werk “liefhebt”? Dan zul je met liefde en voldoening werken en zijn de vele werkuren prima besteed. Wat blijkt echter uit een wereldwijd onderzoek naar betrokkenheid van medewerkers bij hun werk? Slechts 12% van de werknemers voelt zich echt betrokken bij het werk wat ze doen. En dan is je werk dus geen onderdeel van je “gewoon lekker leven”, maar meer dagelijks “overleven” om geld te verdienen om bijvoorbeeld de hypotheek of de huur te kunnen betalen.


De amateur die houdt van hetgeen hij of zij doet, ervaart werk dan niet als werk. Werk met passie, liefde en zorg voor voldoening. Het blijft een interessant onderwerp zoals blijkt tijdens de vele gesprekken met zowel ondernemers, topsporters als de werkenden in loondienst: zorg voor zingeving in wat je doet.


Ook wij zijn binnen Gewoon Lekker Leven altijd op zoek naar hoe ons werk beter, leuker en met maximale zingeving kan. Een steeds belangrijker onderdeel van “gewoon lekker werken” blijkt flexibiliteit te zijn, ofwel een stuk vrijheid in wanneer te werken. Wij zijn als kantoor gewend om vanaf 08.30 uur altijd bereikbaar te zijn en dat we sluiten rond 17.00 uur. Creëert dit een ideale balans om fijn te werken?


Binnen Gewoon Lekker Leven zorgen wij ieder kwartaal voor een individuele spiegel of we nog gewoon lekker werken en wat nodig is om verder te ontwikkelen. Na de individuele sessies hebben wij ieder kwartaal ook een groepssessie waar diverse zaken besproken worden. Uiteraard kijken we terug op de doelen die we gesteld hebben, maar een belangrijk onderdeel blijft hoe we fijn werken kunnen faciliteren. Conclusie is dat meer flexibiliteit gewenst is in wanneer gewerkt wordt. Wij faciliteren al de mogelijkheid om tussen het werk door te kunnen sporten, maar het blijkt ook gewenst om opnieuw naar onze openingsuren te kijken. Wat is de conclusie?


Bereikbaarheid voor onze klanten is belangrijk en tegelijk is fijn en efficiënt werken net zo belangrijk. Daarom hebben wij besloten om de openingstijden van ons kantoor aan te passen. Vanaf heden zullen wij van maandag tot en met donderdag open en bereikbaar zijn tussen 08.30 uur en 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op de vrijdag zijn wij geopend van 08.30 uur tot 12.00 uur. Daarbij is het streven altijd te reageren binnen 24 uur (op werkdagen) op een mail of voicemail.


Naast bovenstaande stap zijn wij blij alvast te kunnen melden dat wij vanaf november weer een nieuw teamlid gaan verwelkomen. Tegen die tijd zullen we haar voorstellen.

Als bijlage ons “fiscKwartaaltje” waarin je nieuwe fiscale ontwikkelingen en berichten kunt lezen.


Ten slotte willen wij mededelen dat de “rond de tafel” sessies met als onderwerp “breinkennis als basis voor succesvol ondernemerschap” een succes blijven en we twee nieuwe data gepland hebben. Deze nieuwe sessies zullen gehouden worden op dinsdag 26 september en dinsdag 31 oktober tussen 16.00 uur en 18.00 uur bij ons op kantoor in Goes. Bij interesse in deelname, horen wij het graag via info@gewoonlekkerleven.nl.

Indien er vragen, ideeën of tips zijn n.a.v. deze blog, dan horen wij het graag. En dan sluiten we graag af met te mededeling dat wij hopen dat we allen vooral “amateur” mogen zijn.

gewoon-lekker-leven_Fisckwartaaltje-Nr3 (2)
.pdf
Download PDF • 396KB

Recente blogposts

Alles weergeven

Eric van ’t Zelfde: “Relatie brengt prestatie”

Jaarlijks organiseert onze samenwerkingspartner NNEK/Fondsenplatform een “meesterklas”. Tijdens deze dag was Eric van ’t Zelfde één van de sprekers en zijn verhaal boeide enorm! Voor degene die de naa

Gewoon Lekker Luisteren

Deze week een andere blog dan gebruikelijk. Maurice was deze week uitgenodigd in Amsterdam bij Michiel van Vught om deel te nemen aan zijn podcast "Je geld en/of je leven". Maurice vertelt in deze pod

コメント


bottom of page