top of page

Actiepunten 2022 en de inspiratie van Kamp van Koningsbrugge

In de bijlage ontvangen jullie de “actiepunten 2022”. Het kabinet heeft vele wijzigingen bedacht voor het komend jaar die van invloed kunnen zijn op jouw situatie. Het is een behoorlijk magazine geworden met vele wijzigingen. Het is duidelijk dat de gemiddelde winstbelasting fors hoger wordt en meerdere belastingvoordelen afgeschaft of beperkt worden. Uiteraard trachten wij deze maatregelen zo goed mogelijk toe te passen voor jou. Graag doen we dit samen en vragen we je dan ook om de maatregelen zelf ook door te lezen. Samen zorgen we voor de beste strategie.


Wij merken veel onbegrip richting de politiek in Den Haag. MKB ondernemers (en natuurlijk eigenlijk iedereen) hebben de afgelopen jaren veel uitdagingen gehad door de Corona crisis, energiecrisis, inflatie, etc. Waar is de steun? Waar zien we lichtpuntjes vanuit Den Haag? Weinig! Te weinig. Sterker nog: we zien ze in Den Haag vooral tegen elkaar kibbelen i.p.v. samen te komen, te luisteren en te verbinden om duurzame oplossingen te vinden.

Het is gemakkelijk te klagen en je te voelen als slachtoffer. Gelukkig zijn er voorbeelden en initiatieven om inspiratie uit te halen. Zo bleek (wederom) het programma Kamp van Koningsbrugge vol te zitten met lessen die we allemaal kunnen toepassen. Ray Klaassens is een van de instructeurs in het bekende televisieprogramma en sprak o.a. over de woorden verantwoordelijkheid geven of verantwoordelijkheid nemen. Volgens Ray zijn wij een volk van vooral verantwoordelijkheid geven en initiatief van een ander verwachten. Maar zo werkt het volgens hem dus niet! Neem verantwoordelijkheid! Wat kan ik wel doen? Hoe kan ik van de huidige situatie de best mogelijke maken?


Ray heeft ons geïnspireerd! Natuurlijk beseffen wij dat verantwoordelijkheid nemen in een wereld waar het om leven en dood kan gaan anders is als dit niet het geval is. Toch zijn er interessante lessen te leren. Stel we pakken allemaal onze eigen spiegel en stellen onszelf de vraag: ben ik de afgelopen tijd meegegaan in het geklaag van de maatschappij of bekeek ik de situatie vanuit mogelijkheden en perspectief? Welke keuze maak jij?

Pieter en ik konden enkele weken geleden een lezing bijwonen van Ray. Kippenvel! Vervolgens heb ik contact gelegd met Ray en heb met hem een afspraak begin januari. Ontzettend benieuwd ben ik naar zijn inzichten en hoe deze toe te passen als ondernemer, werkgever, werknemer, ouder, leraar, student, pensionado, etc. Heb je een interessante vraag voor Ray? Laat het me vooral weten!


Ik denk dat één van zijn belangrijkste lessen het verantwoordelijkheid nemen is. Met de maatregelen van het kabinet die in de bijlage zijn bijgevoegd, is het de vraag hoe jij 2022 uit wil gaan en 2023 in wil gaan. Met Gewoon Lekker Leven willen wij van 2023 echt een inspirerend en ondernemend jaar maken. Zet alvast 18 april in de agenda (avonduren), want dan zullen wij op unieke locatie in Goes ons 15 jarig bestaan en onze verhuizing naar Goes gaan vieren.


Veel wijsheid gewenst met de laatste maand van het jaar en als een klankbord nodig is voor jouw 2023 plan, dan horen wij het graag!

gewoon-lekker-leven_Actiepunten-2022
.pdf
Download PDF • 1.78MB

Recente blogposts

Alles weergeven

Financieel Wijs

Ons “fiscaal kwartaalnieuws” delen wij met deze blog. Wat is er te lezen? Wat is belangrijk? Wij geloven dat het onze taak is om dit nieuws om te zetten naar pragmatische ideeën om jullie “gewoon lekk

Inspiratieavond – een terugblik

Wat moet geld voor je doen? Gewoon Lekker leven! Afgelopen woensdag vierden we met jullie ons 15-jarig bestaan en onze aanstaande verhuizing naar Goes. Wat kijken wij terug op een geweldige avond. Vel

Comments


bottom of page