top of page

Inspiratieavond – een terugblik

Wat moet geld voor je doen?


Gewoon Lekker leven!


Afgelopen woensdag vierden we met jullie ons 15-jarig bestaan en onze aanstaande verhuizing naar Goes. Wat kijken wij terug op een geweldige avond. Vele aanwezigen (250), inspirerende sprekers en prachtige ambiance in de Grote of Maria Magdalena Kerk in Goes.Een terugblik:


Maurice

Maurice nam de aanwezigen mee in de reis die “Gewoon Lekker Leven” heeft meegemaakt de afgelopen 15 jaar. 7 momenten uit de geschiedenis (terwijl er wel 70 te benoemen zijn) werden kort besproken en ieder moment bleek een belangrijke (universele) les te zijn:

  • De tweestrijd van Maurice tijdens zijn ondernemersjaren bij zijn eerste bedrijf door een pervers verdienmodel (provisie): zorg dat je beloning eerlijk is voor alle partijen.

  • Vertrouw op je intuïtie: ook al was er een technisch faillissement na 1 jaar bestaan, toch was de drang en het geloof in een eerlijk verdienmodel zo groot dat doorgegaan werd en “geluk en toeval” ontstond zodat het zaadje water kreeg om verder te kunnen groeien naar het bedrijf wat we vandaag de dag zijn.

  • De bijeenkomst van Pieter (tijdens zijn eerste werkweek) en Maurice op Nijenrode waar Paul Armson de vraag stelde: “wat moet geld voor je doen” en het gemiddelde antwoord ondertussen helder is geworden: “gewoon lekker leven”. En hoe doe je dat dan? Het begint met je (financieel levens)plan, want als je geen plan maakt voor je eigen leven, word je ingezet in andermans plannen.

  • De tocht naar Londen en de ontdekking van wetenschappelijke kennis op het gebied van vermogensbeheer en beleggen. De bevestiging dat kennis zorgt voor waardepotentie en het heerlijk is om klanten te kunnen dienen met unieke kennis.

  • De stap van Pieter en Maurice om samen verder te gaan en compagnons te worden. Durf te vertrouwen en echt te verbinden. Samen is het leven zoveel mooier en zijn moeilijke momenten gemakkelijker te dragen. Zie elkaar, ken elkaar en wees er voor elkaar.

  • Het vieren van het 15 jarig bestaan door Pieter en Maurice in Corfu en de reis van 20 uur ernaartoe. Moeilijke momenten en obstakels kunnen gezien worden als lastig of vervelend, maar ook als uitdagingen en groeipijn. Neem initiatief, durf uit je comfort zone te stappen en geniet van de reis, hoe deze er ook uitziet.

  • De les van Paul de Blot die op zijn 93e nog drie dagen lesgaf op Nijenrode. Leef en werk vanuit passie zodat werk nooit als werk hoeft te voelen. Passie is een belangrijk onderdeel van een “gewoon lekker leven”.


Leo Brunt

Wist je dat jaarlijks 2,6 miljard euro schenk- en erfbelasting betaald wordt in Nederland? Voor velen is dit bedrag een echte eyeopener. Is erfbelasting te voorkomen? (Deels) zeker is het duidelijke antwoord van Leo. En ook daar hoort een plan aan ten grondslag te liggen. Velen vinden een testament wel belangrijk, maar (nog) niet urgent genoeg om te regelen of aan te passen. Naast het fiscale aspect blijkt het juridische aspect een belangrijke factor te zijn. Naar wie wil je dat je erfenis gaat en wanneer? Wie mag e.e.a. regelen als jou iets overkomt? Doet de “koude” kant mee of wil je deze uitgesloten hebben? Wat wil ik dat er gebeurd met huis, bedrijf, bepaalde waardevolle zaken?


Naast het testament blijkt ook een levenstestament cruciaal. Niet alleen in de regio waar Leo vandaan komt is de wachttijd bij de rechter lang. Ook in Zeeland is er een wachttijd van ongeveer 8 maanden voordat je toestemming kan krijgen om iets te regelen bij het handelingsonbekwaam zijn van je partner, vader of moeder, etc. Het aantal mensen met dementie is de afgelopen 70 jaar verzesvoudigd en in Nederland komen volgens Leo ieder uur er 5 mensen bij met dementie.


Om “gewoon lekker te leven” is een fundament nodig welke rust creëert. Onderdeel hiervan is een passend (levens)testament. Laat dit een onderdeel zijn van jouw “gewoon lekker leven” plan. Bij Gewoon lekker Leven weten wij vanuit jouw plan de juiste vragen te stellen zodat passende antwoorden ontstaan. Hiermee kunnen we je in contact brengen met een notaris die e.e.a. verder uitwerkt.


Ray Klaassens

“Je bent wat je doet” is een duidelijke conclusie van Ray. Gewoon Lekker Leven klinkt eenvoudig, maar om dit te bereiken zal je moeite moeten doen. Onderdeel van een “gewoon lekker leven” is er ook zijn voor de ander. Wat als jij ontzettend veel honger hebt en je begeeft in erbarmelijke omstandigheden: deel jij je reep chocolade dan met je maten of houd je deze voor jezelf? Delen is wat Ray zelf deed en wat hem heel veel gebracht heeft. Maar deze instelling is niet eenvoudig! Het is gemakkelijker om stiekem zelf de reep op te eten. Een van de deugden die Ray noemde van Marcus Aurelius en de stoïcijnen is gematigdheid. Leef gematigd en Ray voegt daar aan toe: kijk om je heen, zie je naasten en wees er voor hen! “Laat niemand achter”. De vier deugden (Ray wist er nog drie 😊) spiegelde Ray mooi aan het verhaal van Maurice. Gerechtigheid door te kiezen voor een eerlijk verdienmodel, wijsheid door veel kennis op te doen en moed om te durven luisteren naar intuïtie en passie. Wat een mooie spiegel.


Ray tekende ook een interessant diagram met op de verticale as “kennis, kunde, je CV” en op de horizontale as “vertrouwen, willen, moed”. Bij de commando’s is het veel belangrijker om hoog te scoren op de horizontale as dan op de verticale. Natuurlijk moet je kennis en kunde hebben, maar het begint met kunnen vertrouwen op elkaar. Kennis en kunde kan je leren. Geldt dat alleen voor commando’s? Nee, natuurlijk niet! Het geldt volgens ons altijd en voor iedereen. Een prachtige, universele les.


Hoe nu verder?

Onze klanten zullen wij enerzijds begeleiden bij het leven van hun “plan” en tegelijk uitdagen of dit “plan” nog actueel is. Dit doen wij vanuit onze drie vakgebieden (financiële planning, boekhouden en vermogensbeheer), maar daarbij zullen wij altijd op zoek blijven naar alternatieve kennis om jullie zoveel mogelijk te helpen, spiegelen en inspireren. Zoals jullie weten doen wij dit o.a. door de kennis die wij hebben opgedaan over de werking van ons brein en de samenwerking met een neurowetenschapper. Niets gaat ons te ver om jullie te helpen met “gewoon lekker te leven”.


Is er een onderwerp n.a.v de inspiratieavond waarmee je niet wilt wachten te bespreken tot je volgende afspraak? Neem dan zelf even contact op en we plannen iets in.

Voor de aanwezige geïnteresseerden is natuurlijk de vraag: wat moet geld voor jou doen? Ben je nieuwsgierig wat een financieel levensplan voor jou kan betekenen of wil je vanuit de boekhoudcijfers een partner hebben die je uitdaagt? Wil je eens verder praten wat Gewoon Lekker Leven voor jou kan betekenen? Bel of mail ons en we maken graag tijd voor een inspirerend gesprek.


Cadeau 15 jarig bestaan

Uiteraard laten wij de goede flessen wijn en whisky die we ontvingen goed smaken de komende tijd. Maar wat zouden wij echt een leuk cadeau vinden voor ons 15 jarig bestaan? Je maakt ons heel blij met een google review.

Recente blogposts

Alles weergeven

Financieel Wijs

Ons “fiscaal kwartaalnieuws” delen wij met deze blog. Wat is er te lezen? Wat is belangrijk? Wij geloven dat het onze taak is om dit nieuws om te zetten naar pragmatische ideeën om jullie “gewoon lekk

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page