top of page

Pieter en Maurice, ieder een eigen weg

De meesten van jullie weten dat we met ons team inmiddels alweer bijna een jaar met trots in ons nieuwe kantoor in Goes aan het werk zijn. We zijn overladen met positieve reacties en daar zijn we trots op. Het heeft er voor mij persoonlijk ook voor gezorgd dat ik vele keren heb gedacht hoe is de weg hiernaar toe eigenlijk geweest in de afgelopen 14 jaar? Ik, Pieter, neem jullie even een stukje mee…


Toen ik in 2010 letterlijk uit de kroeg bij gewoon lekker leven aan een bureau ging zitten was dat natuurlijk erg wennen. Ik ging van een wit overhemdje met liefst zo veel mogelijk knoopjes open naar een, net iets te ruim, grijs pak. Ik ruilde de muziekcomputer in voor een stapel WFT opleidingen en ging vrolijk aan de slag. Dat was een compleet ander ritme en dan vooral omdat het kantoorleven veelal overdag plaatsvind, mijn biologische klokje moest er behoorlijk aan wennen. Gelukkig hadden we het best gezellig in de lucht van de Zeeuwse bolussen in ons kantoor boven de bakker in Heinkenszand.


Het was de eerste jaren best pittig om de ideale balans te vinden tussen gewoon lekker werken. De nodigde studies behalen, voor het eerst met mijn vriendinnetje (nu mijn vrouw) samenwonen en een rijk sociaal leven onderhouden. Toch lukte dat. Een van mijn motivaties was het behalen van mijn Post HBO studie, die moest ik van mijzelf af kunnen vinken omdat ik daarin ooit had verzaakt. Een andere motivatie, of eigenlijk motivator, is daarin Maurice geweest. We praten op kantoor nog weleens over ‘’het elastiek op de juiste spanning zetten’’ om je te kunnen ontwikkelen. Dat heeft hij op de juiste momenten gedaan! Op dat moment denk je dan weleens ‘’nu even niet’’, maar achteraf heeft het veel gebracht.


‘’Pijn is voor even, spijt voor heel je leven‘’

In de jaren tussen 2010 en 2024 is er veel veranderd. Al vroeg werden de pakken ingeruild voor een overhemd en de puntschoenen zo nu en dan voor nette sneakers. Veel belangrijker hebben we het concept steeds verder ontwikkeld. Het adviseren in schadeverzekeringen stopte in 2015 en doen we sindsdien niet meer zelf, wel zijn we blijven samenwerken. In die periode daarna zijn we gestart met het aanbieden van boekhouding. Dat bleek lastiger dan gedacht en heeft bij Maurice en mijzelf de eerste grijze haartjes veroorzaakt denk ik. Wat het lastig maakte was onze wat eigenwijze denkwijze in combinatie met Financiële Planning. We wisten dat het tóch mogelijk was en hielden vol, iets met ‘’pijn is voor even…’’. Dat is gelukt en het is top om te zien dat onze zienswijze aanslaat en dat we inmiddels een mooi aantal mensen mogen begeleiden met ‘’gewoon lekker leven’’!


Als ik nu binnen kom lopen in ons kantoor ben ik trots op wat er staat maar vooral op het team van gemotiveerde mensen, de mooie gesprekken die we hebben met onze relaties etc. Het is een feestje!


De ondernemersdrift van Maurice is groot en dat heeft een mooie bijdrage geleverd aan Gewoon Lekker Leven. We vinden het als Gewoon Lekker Leven belangrijk dat een ieder doet waarvan je blij wordt en waar je maximaal energie van krijgt. Maurice zal daarom Gewoon Lekker Leven verlaten en verdergaan binnen zijn eigen onderneming op het gebied van persoonlijke coaching, het geven van presentaties etc. Via deze weg bedanken wij Maurice nogmaals voor zijn bijdrage aan Gewoon Lekker Leven.Team Gewoon Lekker Leven gaat natuurlijk door op de ingeslagen weg! We blijven knallen, zullen van ons laten horen en blijven vooral klaarstaan voor onze relaties.


Dus:

  • Ben jij op zoek naar iemand die écht met je meedenkt richting de toekomst van je bedrijf?

  • Ben jij ondernemer en wil je niet (volledig) afhankelijk zijn van de verkoop van je bedrijf maar besef je dat actie benodigd is om een keer financieel onafhankelijk te kunnen zijn?

  • Is jouw onderneming toe aan een volgende fase en ben je benieuwd hoe je dit het best passend vorm kan geven?

  • Heb jij wel helder wanneer je financieel onafhankelijk zou willen zijn maar weet je niet waar je moet beginnen?

  • Ben jij zoekende op de woningmarkt en vraag je je af wat een passende vervolgstap zou zijn qua woning/maandlasten rekening houdend met de economie van nu?

  • Ben jij starter op de woningmarkt (of is jouw zoon of dochter dat?) en ben je benieuwd wat er wél binnen jouw mogelijkheden ligt in plaats van standaard berichten dat het nagenoeg onmogelijk is als starter?

  • Zit jij met een ander financieel vraagstuk?


Stuur ons een reactie op deze blog en maandag neemt één van ons contact met je op en plannen we een kop koffie in! Heb jij andere vragen naar aanleiding van deze blog laat het ons gerust weten!Recente blogposts

Alles weergeven

Het ondernemersavontuur van Leuntje en Merien

Merien is 36 jaar oud en woont sinds vorig jaar in zijn eerste koopwoning in Yerseke samen met zijn 2 jaar jongere verloofde Leuntje. Merien is vijf jaar geleden gestart met zijn eigen sportschool met

Comments


bottom of page